Μια όμορφη ελληνική βραδιά απόλαυσε η διεθνής φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου. Η ταλαντούχα δημιουργός βρέθηκε στο εστιατόριο Athenee μαζί με τον ηθοποιό Τζέιμς Φράνκο και μια εκλεκτή παρέα.

Μαζί τους πόζαρε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του χώρου, Χρύσανθος Πανάς αλλά και δύο κορυφαίοι χορευτές του κλασικού μπαλέτου, τη Γεωργιανή Μάια Μακατέλι και τον Ντανιίλ Σίμκιν. Στη φωτογραφία ποζάρει και η σύντροφος του Φράνκο, Ιζαμπέλ Πάκζαντ.

Η παρέα απόλαυσε το δείπνο της στο εστιατόριο μετά από την παράσταση Δον Κιχώτης. Η ταλαντούχα Μαίρη Κατράντζου μάλιστα υπογράφει τα κοστούμια της εντυπωσιακής παραγωγής. Η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μετά από μια θεαματική πορεία στη βρετανική μόδα, o οίκος μόδας Μary Katratzou βρίσκεται τα τελευταία χρόνια διαρκώς στην κορυφή του ενδιαφέροντος της βιομηχανίας της μόδας, καθώς έχει δημιουργήσει σχολή με τα prints της, τα οποία έχουν επηρεάσει θεαματικά το σημερινό πρόσωπο της υψηλής ραπτικής.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή του «Δον Κιχώτη» του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών.

Η χορογραφία του Τιάγκο Μπορντίν βασίζεται στην κλασική χορογραφία του Μαριύς Πετιπά, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1869 στο Μπολσόι.

Για επτά παραστάσεις, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη, σκηνικά Γιώργου Σουγλίδη και κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ