Προκαταρκτική εξέταση για τη συνθήκες που έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Χρονοπούλου διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το αίτημα κατατέθηκε από τον δικηγόρο της αείμνηστης ηθοποιού, Δημήτρη Χατζημιχάλη, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης (27/2) μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4».

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου 2023 έπειτα από μερικές ημέρες νοσηλείας, έπειτα από πτώση στο σπίτι της.

«Στο σπίτι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ»

«Οι φίλοι της Μαίρης, όταν είδαμε αυτό που έγινε, πραγματικά μας στεναχώρησε, γιατί ήταν κάτι ξαφνικό και αδικαιολόγητο. Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν καλά και στη διάθεση και στην υγεία της. Είχε μόνο κάποια κινητικά προβλήματα λόγω ενός ατυχήματος αλλά μέσα στο σπίτι της κινούταν μόνη, χωρίς βοήθεια», είπε αρχικά ο δικηγόρος της και συνέχισε:

«Όταν γύρισε ένα βράδυ η οικιακή βοηθός από τη Γεωργία, τη βρήκε πεσμένη στο σαλόνι με αίματα στο κεφάλι της, μακριά από σκάλες, γιατί πολλά ειπώθηκαν για σκάλες και τα λοιπά. Η οικιακή βοηθός κάλεσε έναν συνάδελφο της Μαίρης και γείτονα και μαζί κάλεσαν ένα νοσοκομειακό», συμπληρώνει ο γνωστός δικηγόρος.

«Δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι άνθρωποι από το νοσοκομειακό για να καταθέσουν. Κατέθεσαν μόνο η Γεωργιανή οικιακή βοηθός, ο γείτονας και στη συνέχεια κάποιοι φίλοι της. Στο σπίτι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ. Η Μαίρη είχε αφήσει διαθήκη να περάσει η περιουσία της στο Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε ο Δημήτρης Χατζημιχάλης.

«Μετά από δικό μας αίτημα έγινε η προκαταρκτική και επέστρεψε η δικογραφία στην Εισαγγελία. Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έχει παραληφθεί ακόμα. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρα πολλά κενά.

Ο χώρος και ο τρόπος που τραυματίστηκε δεν δικαιολογεί τον τραυματισμό, επίσης απορία μας προκαλεί το ότι δεν βρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα», υπογραμμίζει κλείνοντας ο δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Δελαπόρτας: «Στην κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου έγιναν πράγματα που με στεναχώρησαν πολύ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ