Το καλοκαίρι του 2004 προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα MAD Video Music Awards. Τα μουσικά βραβεία τιμούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη μουσική που έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη χρονιά.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας καλλιτέχνης που το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον θεσμό, αφού δεν έχει λείψει ούτε μια χρονιά από την διοργάνωση, ενώ έχει κερδίσει και αρκετά βραβεία.

Τιμητικό βραβείο για την παρουσία του στον θεσμό

Ο Σάκης Ρουβάς θα είναι φέτος ο καλλιτέχνης που θα πάρει το τιμητικό βραβείο των Mad VMAs για την παρουσία του στον μουσικό θεσμό όλα αυτά τα χρόνια.

Ο 51χρονος τραγουδιστής κατέχει τη δεύτερη θέση στη νίκη βραβείων, έχοντας πάρει από το 2004 έως το 2019 26 βραβεία. Την πρώτη θέση κατέχει η Έλενα Παπαρίζου με 32 βραβεία.

Η απονομή των βραβείων

Η ετήσια απονομή πραγματοποιείται στην αρχή του καλοκαιριού, στα τέλη Ιουνίου και μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένα από κάποιον τηλεοπτικό σταθμό, και μετά στο MAD TV. Η πρώτη απονομή πραγματοποιήθηκε το 2004 στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Οι απονομές πραγματοποιούνταν από το 2010 έως το 2019 στο Ολυμπιακό Γήπεδο Χειροσφαίρισης και Ταεκβοντό Φαλήρου, με εξαίρεση την 11η απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η 17η απονομή, πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό, στο νυχτερινό κέντρο «Έναστρον» και η οποία είχε ακυρωθεί αρχικά.

Η 18η απονομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου, με περιορισμένο αριθμό κοινού στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου για 19η χρονιά, τα Mad Video Music Awards πραγματοποιήθηκαν ξανά στο Ολυμπιακό Γήπεδο Χειροσφαίρισης και Ταεκβοντό Φαλήρου.

Το «kick off party» των Mad VMAs

Το βράδυ της Τετάρτης (26/4) πραγματοποιήθηκε στο Shamone το «kick off party» των βραβείων, με αρκετούς καλλιτέχνες να δίνουν το παρών.

Ο Θέμης Γεωργαντάς δήλωσε: «20 χρόνια Mad Video Music Awards έχω “κατσικωθεί” κανονικά. Φέτος θα δούμε στη σκηνή των βραβείων καλλιτέχνες που έχουν γράψει ιστορία. Έχω στο παντελόνι μου ένα προσωπικό αντικείμενο του μπαμπά μου που δεν είναι πια στη ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ