10 εκατομμύρια δολάρια δώρισε για την Ουκρανία ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ήταν η πατρίδα της γιαγιάς του που είχε γεννηθεί το 1915. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν πολύ δεμένος με τη γιαγιά του Έλεν Ίντερμπίρκεν. Εκείνη βρισκόταν συχνά μαζί του στις πρεμιέρες των ταινιών του. Εκείνος την αποκαλούσε «Όμα». Η δωρεά του ανακοινώθηκε από τον οργανισμό International Visegrad Fund, σύμφωνα με το Polish News.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι διάσημος για τη φιλανθρωπική του δράση και η κατάσταση στην Ουκρανία καθώς και η προσωπική του σχέση με τη χώρα προφανώς τον ώθησαν σε αυτή μεγάλη δωρεά. Το όνομά της γιαγιάς του Ντι Κάπριο ήταν Γελένα Στεπάνοβνα Σμιρνόβα, γεννήθηκε το 1915 στην Οδησσό και δύο χρόνια αργότερα μετανάστευσε στη Γερμανία με τους γονείς της. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών.

Η Οδησσός θεωρείται ένας από τους βασικούς στόχους του Πούτιν στην Ουκρανία για τη στρατηγική παράκτια θέση της, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται στα νότια της χώρας προκειμένου να αποκόψουν την Ουκρανία από τη ζωτική πρόσβασή της στη Μαύρη Θάλασσα.

Το International Visegrad Fund, το οποίο ανακοίνωσε τη δωρεά, ιδρύθηκε το 2000 από τις κυβερνήσεις των χωρών του Ομίλου Βίσεγκραντ – Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία. Οι τέσσερις χώρες έχουν υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω του πολέμου .

Αρκετοί από τους αστέρες του Χόλιγουντ έχουν δωρίσει χρήματα στην Ουκρανία από τότε που ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μίλα Κούνις και ο σύζυγός της Άστον Κούτσερ δώρισαν 3 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και έρανο ο οποίος μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει συνολικά πάνω 18 εκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ