Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ1. Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο ηθοποιός περιέγραψε τη δύσκολη περίοδο της ζωής του στην οποία βρήκε διέξοδο μέσα από τη γραφή.

«Η ποιητική μου συλλογή περιγράφει μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Κατάθλιψη, βαριά κατάθλιψη ψάχνοντας όμως πολύ φως. Αναζητούσα εναγωνίως το φως γιατί ήμουν σίγουρος ότι υπήρχε. Προέρχομαι από μια υπέροχη οικογένεια, έχω πάρει πάρα πολλή αγάπη, νιώθω ευλογημένος, έκανα το επάγγελμα που τελικά ήθελα να κάνω. Ο ψυχίατρος απεφάνθει το εξής: “νεαρέ έχετε μια ροπή προς την μελαγχολία εκ γενετής”. Την είχα και την ένιωθα, ναι. Το θέατρο όμως με βοήθησε λίγο να βγω στον κόσμο. Απομονωνόμουν πάρα πολύ, δυσκολευόμουν στο σχολείο πάρα πολύ. Πολλή ευαισθησία αν και δεν μου φαίνεται και στους ρόλους.

Οι γονείς μου καταλάβαιναν καταρχήν ότι ήμουν διαφορετικός, το έλεγα και γω και ήμουν σίγουρος ότι έρχομαι από άλλη οικογένεια. Είχα πάντα καλλιτεχνική φύση και έγραφα και ήμουν πάρα πολύ μοναχικό παιδί. Δεν ένιωθα άνετα με τον κόσμο καθόλου και τώρα δεν νιώθω, δυσκολεύομαι. Ένιωθα ότι δεν χωρούσα πουθενά. Δεν μου άρεσαν τα πράγματα του σχολείου, δεν μου άρεσε να πρέπει να παίξω μπάσκετ όταν εγώ ήθελα να κάνω χορό. Ο πατέρας μου, επειδή δεν χόρευε ποτέ, με πήγε και έκανα χορό. Έμαθα παραδοσιακούς χορούς για 8-10 χρόνια και ήθελα να μπω στο χορευτικό.

Έφαγα πολύ μπούλίνγκ στο σχολείο γιατί ήμουν το μοναδικό αγόρι που χρειαζόταν για να χορέψει ένα τσάμικο και να κάνει μια φιγούρα. Για αυτό και η σειρά “Κάνε ότι κοιμάσαι” είναι τόσο σκληρά επίκαιρη. Συνδυάζω και πράγματα που βίωσα και εγώ τότε αλλά και πως τα βιώνουμε και σήμερα. Για μένα, όταν δεν ήμουν σε κάποια παρέα, ήταν πολύ εύκολο να είσαι το εύκολο θύμα για να ασχοληθούν. Τα πάντα υπέστη. Μέσα από τη συγγραφή προσπαθούσα να είμαι αόρατος, να κλείνομαι στο δωμάτιο μου και αργότερα στο καμαρίνι του θεάτρου.

Βοήθεια ζήτησα στα 40. Ήμουν ευαισθητούλης. Ήμουν ο Λευτεράκης. Άργησα να γίνω ο Λευτέρης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Επιπλέον ο Λευτέρης Ζαμπετάκης αποκάλυψε ότι γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ. «Η μητέρα μου είναι Ελληνοαμερικανίδα. Ζούσαν στο Νιου Τζέρσεϊ οι παππούδες μου. Ήρθε ένα καλοκαίρι του ’70 γνώρισε τον Έλληνα και δεν έφυγε ποτέ. Ήταν στην Αθήνα. Ο μπαμπάς μου ήταν ερωτευμένος με τη μαμά μου πολλά χρόνια. Δούλευε με έναν θείο μου. Την είχε δει σε μια φωτογραφία σε ένα άλμπουμ και έκλεψε τη φωτογραφία. Όταν ήρθε η μητέρα μου Ελλάδα για διακοπές είπε ο θείος μου να την πάρει να πάνε μια βόλτα. Και σε μία εβδομάδα αρραβωνιάστηκαν», περιέγραψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ