Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε μια γενναιόδωρη δωρεά στα θύματα του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού στη Συρία και την Τουρκία.

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκινήθηκε από τις τραγικές σκηνές και έστειλε ένα αεροπλάνο φορτωμένο με είδη φροντίδας για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Ο θρύλος της Πορτογαλίας πλήρωσε για τη μεταφορά σκηνών, πακέτων με τρόφιμα, μαξιλάρια και κουβέρτες, κρεβάτια, παιδικές τροφές και γάλα, καθώς και ιατρικό υλικό για να βοηθήσει την ανθρωπιστική προσπάθεια στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Η δωρεά αυτή αποτιμάται σε 350.000 δολάρια.

Στο παρελθόν, έχει δείξει τη γενναιοδωρία του καταβάλλοντας 83.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση της χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο ενός παιδιού και δωρίζοντας 165.000 δολάρια για ένα αντικαρκινικό κέντρο στην πατρίδα του, την Πορτογαλία.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος έχει διατελέσει πρεσβευτής των οργανώσεων Save the Children, UNICEF και World Vision, έχει επίσης δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε πορτογαλικά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας του κορονωϊού. Η συνεισφορά του αστέρα του ποδοσφαίρου είναι μια αχτίδα ελπίδας για όσους επλήγησαν από τον σεισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ