Κρατερός Κατσούλης βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι με αφορμή την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στη Σίσσυ Χρηστίδου και μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία που έζησε, το κίνημα metoo, αλλά και τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για ανθρώπους του χώρου.

«Περιμέναμε με λαχτάρα και αγωνία να γίνει η ταινία και να βγει στους κινηματογράφους. Στην πρεμιέρα συγκινήθηκα πολύ. Την έχουμε κάνει με μεράκι. Δεν είχα δει πλάνα ή σκηνές. Τα είδα όλα κατευθείαν στην προβολή. Ο καθένας από το πόστο του είχε το δικό του όραμα και αυτό το ενέπνευσε η Μιμή Ντενίση», είπε για την «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Όσο για τις πιο δύσκολες συναισθηματικές σκηνές, αποκάλυψε: «Δεν είχαν σχέση με εμένα αλλά με άλλους συναδέλφους. Το συναίσθημα του ξεριζωμού δεν το έζησα με την έννοια που το βίωσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Το κακό είναι ότι οι Έλληνες ξεχνάμε τα πάντα και η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός που το καλοκαίρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του με την Κατερίνα Καραβάτου, αναφέρθηκε στα παιδιά του: «Η οικογένεια είναι κάτι που δεν διαπραγματεύομαι όταν υπάρχουν παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στη ζωή του γονέα. Εγώ όταν χώρισαν οι γονείς μου έμεινα με τον πατέρα μου».

«Μεγάλωσα σε μία οικογένεια όπου δεν υπήρχε ο διαχωρισμός μεταξύ γυναίκας και άντρα. Έχουμε προφανώς διαφορές ως φύλα αλλά ο άνθρωπος είναι ένα ον. Έτσι θα έπρεπε να το αντιλαμβανόμαστε, να το σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Κρατερός Κατσούλης έκανε ειδική μνεία στο #metoo και στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. «Με στενοχωρεί πάρα πολύ. Τον τελευταίο καιρό έχουν ειπωθεί αρκετά και έχουμε μάθει πράγματα για ανθρώπους που δεν πιστεύαμε ότι τα έκαναν. Γύρω μου βλέπω πολύ θυμό και μια διάθεση για εκδικητική συμπεριφορά», είπε και σημείωσε:

«Αυτό που πιστεύω -και πίστευα πάντα- είναι ότι πρώτα πρέπει να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Να παίρνουμε ανάσα και να αναρωτιόμαστε γιατί γίνονται όλα αυτά. Λέμε ότι η παιδεία παίζει ρόλο αλλά πώς έχουν διαμορφωθεί μία ή δύο γενιές ανθρώπων;». «Αν δεν θέλουμε να «πηδάμε» πάνω από κάθε έναν που κατηγορείται πρέπει να καταλάβουμε», τόνισε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ