Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, την πρώτη μετά το θάνατο του πατέρα του Κωνσταντίνου, έδωσε ο Παύλος στο γαλλικό περιοδικό Point De Vue. O Παύλος μίλησε εκτός των άλλων για την οικογένειά του, τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ αλλά και για τα σχέδια του μεγαλύτερου γιου του Κωνσταντίνου Αλέξιου. Ο Κωνσταντίνος Αλέξιος απασχόλησε πριν λίγες μέρες τα βρετανικά sites που δημοσίευσαν φωτογραφίες του, σε τρυφερές στιγμές με την ηθοποιό και μοντέλο, Πόπι Ντελεβίν.

Ο Παύλος προχώρησε για τον πρωτότοκο γιο του σε μια αποκάλυψη λέγοντας πως σκέφτεται να κάνει μεταπτυχιακό στη συγγραφή σεναρίων και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Τι θα αλλάξει αυτή η νέα θέση για τη σύζυγο και τα παιδιά σας;
Ειλικρινά όχι πολλά. Όπως είπα, ο ρόλος μου θα είναι να βεβαιωθώ ότι είμαστε καλοί άνθρωποι. Η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είχαν πάντα μια ισχυρή αίσθηση σεβασμού και αυτό, ελπίζω, δεν θα αλλάξει.

Παρόλα αυτά, είστε τυχεροί, γιατί δεν είναι εύκολο σήμερα!
Είναι αλήθεια, είμαστε τυχεροί, γιατί με τη Μαρί-Σαντάλ μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα. Ακόμη και πριν παντρευτούμε, είχαμε κοινά ενδιαφέροντα και φίλους, και αυτό δεν έχει αλλάξει από τότε. Το σύστημά μας είναι να κρατάμε τις σημαντικές αξίες και να αφήνουμε τις νέες ιδέες να μπαίνουν μέσα. Και φυσικά, να εμπνέουμε ο ένας τον άλλον. Τα πέντε παιδιά μας αγαπούν τις νέες τεχνολογίες και μας διδάσκουν πολλά πράγματα. Τελικά, κάνουμε μια καλή ομάδα: εμείς, διδάσκοντάς τους λίγο από την παράδοση, και εκείνοι, πηγαίνοντάς μας μπροστά. Όπως και να έχει, δεν μπορείτε να τους πείτε απλά όχι, θα σας γυρίσουν την πλάτη. Όσο πιο πολύ μεγαλώνουν, τόσο περισσότερες καλές στιγμές περνάμε μαζί.

Πώς προετοιμάζετε τον μεγαλύτερο γιο σας Κωνσταντίνο για τον ρόλο του ως διαδόχου;
Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε και αυτός. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος όπως ελπίζω να είμαι και εγώ. Τον ενθαρρύνω επίσης να εξερευνήσει όλα όσα τον ενδιαφέρουν, να μην εγκλωβιστεί στο παρελθόν.

Πηγή φωτογραφίας: David Atlan / Point de Vue

Πού βρίσκεται τώρα;
Αφού σπούδασε αγγλικά στο Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον, ο Κωνσταντίνος σκέφτεται να κάνει μεταπτυχιακό στη συγγραφή σεναρίων. Του αρέσει πολύ ο κινηματογράφος και φαίνεται να έχει πολλές ιδέες!

Ο δημοσιογράφος και επι χρόνια φίλος της οικογένειας Ανδρέας Μέγκος μετέφρασε και επιμελήθηκε την αποκλειστική συνέντευξη του Παύλου στο γαλλικό περιοδικό και την δημοσίευσε ολόκληρη στο royalchronicles.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ