Η Κιμ Καρντάσιαν καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατομμύριων δολάριων έπειτα από ποινή που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κατηγορείται ότι δεν αποκάλυψε ότι πληρώθηκε για να προωθήσει κρυπτονόμισμα, παραβιάζοντας έτσι τον νόμο.

«Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», δήλωσε ο Γκάρι Γκένσλερ, πρόεδρος της SEC, σε δελτίο τύπου.

Από την πλευρά της τηλεπερσόνας δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση επί του θέματος, ωστόσο στον ξένο Τύπο αναφέρεται ότι η Κιμ Καρντάσιαν συμφώνησε να συνεργαστεί στην έρευνα της Επιτροπής και δεσμεύτηκε να μην προωθήσει κρυπτονομίσματα για τρία χρόνια.

Αναφέρεται ότι πληρώθηκε 250.000 δολάρια για να δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram τον Ιούνιο του περασμένου έτους σχετικά με το κρυπτονόμισμα. Η Καρντάσιαν τη ρώτησε τους τότε 220 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram: «Είστε παιδιά ασχολείται με κρυπτονομίσματα;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ