Μια συγκινητική ανάρτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, έκανε η Κατερίνα Καινούργιου. Η παρουσιάστρια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα.

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να εστιάσει την προσοχή του στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε μια αναδημοσίευση στην οποία γράφει: «Η 3η Δεκεμβρίου λοιπόν, δεν είναι «γιορτή», δεν είναι μία ημέρα μνήμης. Εμείς οι ανάπηροι πολίτες του κόσμου την έχουμε κάνει ημέρα αγώνα διεκδικήσεις και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Και όταν νικήσουμε τότε θα γίνει μέρα ”Γιορτής και Μνήμης”.

Γιατί η αναπηρία θα έχει γίνει κατανοητή ως αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας, θεσμοθετημένη και αποδεκτή πραγματικότητα και αποδεκτή ως πτυχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας γιατί οι άνθρωποι θα έχουμε γίνει ισότιμοι πολίτες, υποκείμενα δικαιωμάτων και όχι αντικείμενα οίκτου. Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ σκέψου να ήσουν στη θέση μου».

Να υπενθυμίσουμε ότι η σημερινή είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την ίδια, καθώς όπως είχε αποκαλύψει γεμάτη συγκίνηση στον «αέρα» της εκπομπής «Super Κατερίνα» ο πατέρας της, Δημήτρης βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και πολλά χρόνια.

«Δεν μιλάω συχνά γι’ αυτό. Ο μπαμπάς μου είναι πολλά χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο. Και ο μπαμπάς μου είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Εκείνος δεν θέλει να μιλάω γι’ αυτό. Ήμουν 6 χρόνων όταν έγινε αυτό. Ο μπαμπάς μου είναι ο πιο ωραίος και δυνατός άνδρας που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Με συγκινεί η αυτοπεποίθηση που έχει αυτός ο άνθρωπος. Πώς μας έκανε να νιώθουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα διαφορετικό και πώς μας έχει μεγαλώσει», είχε εμφανώς συγκινημένη η Κατερίνα Καινούργιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ