Αυλαία έριξε το 76ο φεστιβάλ των Καννών το βράδυ του Σαββάτου.

Τη μεγάλη βραδιά δόθηκαν τα βραβεία της διοργάνωσης αλλά και ο Χρυσός Φοίνικας. Γαλλίδα Ζυστίν Τριέ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του 76ου Φεστιβάλ των Καννών για την «Ανατομία μιας πτώσης» (Anatomy of a Fall). Έτσι έγινε η τρίτη σκηνοθέτιδα που βραβεύεται στην ιστορία του Φεστιβάλ. Για το Χρυσό Φοίνικα διαγωνίστηκαν 21 ταινίες, 7 από τις οποίες είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζόναθαν Γκλέιζερ κέρδισε το Μέγα Βραβείο του 76ου Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του The Zone of Interest. Το Grand Prix (Μέγα Βραβείο) απονέμεται στη δεύτερη καλύτερη ταινία του φεστιβάλ.

Η Τουρκάλα Μερβέ Ντιζντάρ απέσπασε το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Ξερά Χόρτα» του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν. «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ύπαρξης σε αυτόν τον κόσμο και να κρατούν την ελπίδα μέσα τους», δήλωσε η ηθοποιός.

Οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Από τις εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις στις Κάννες, το Σάββατο ήταν αυτή της Εύα Λονγκόρια αλλά και του Ορλάντο Μπλουμ. Comeback έκανε και το πρώην Spice Girl, Τζέρι Χάλιγουελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ