Ο Ιωάννης Απέργης που έγινε γνωστός αρχικά από τα βίντεο που αναρτούσε στα social media και στη συνέχεια από τη σειρά «Παρουσιάστε» του ΑΝΤ1 και φέτος συμμετέχει στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ.

Ο ηθοποιό μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα πηγαίνει και βάφει σπίτια παρά την επιτυχία του στην ηθοποιία.

Όπως ανέφερε, ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του από τη Βόρειο Ήπειρο: «Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1995, κοιμόμασταν σε παγκάκι. Όταν ήρθαμε εδώ, ναι, θυμάμαι ότι καθίσαμε και κοιμηθήκαμε στο πάρκο Λογγίνου. Πέντε χρονών ήμουν. Ακόμα και πέρυσι, όμως, που ερχόμουν στην παράσταση, έβλεπα στους δρόμους γονείς με σακίδια από τη Συρία να περπατάνε και όλα αυτά είναι βιώματα. «Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω» λες, όμως δεν μπορείς».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι στο δημοτικό βίωσε τον ρατσισμό τόσο από τους συμμαθητές του όσο και από τους δασκάλους του.

«Εγώ είμαι ένα παζλ από καθηγητές! Στο σχολείο είχα πάρα πολλούς καλούς καθηγητές, οι οποίοι και με έσπρωξαν για να μπω στη δραματική σχολή. Δεν θέλω όμως σε αυτό το παζλ να έχω κάποιους καθηγητές από το δημοτικό. Αυτό ήταν τραυματικό».

«Να βλέπεις να μπαίνει ο δάσκαλος μέσα στην τάξη και να λέει, “δεν φταίτε εσείς αλλά φταίει το σύστημα που σας έχει εδώ όλους μαζί”. Και αυτό το καταλαβαίνεις μεγαλώνοντας. Εννοούσε τα παιδιά που ήταν ξένα, μιας και είχαμε μαύρα και κινεζάκια στην τάξη. Μπορεί δηλαδή να μιλούσε ένα παιδί που ήταν ξένο και να του έλεγε “σιωπή, μη μιλάς”. Είναι μια πικρή αλήθεια και αυτό μου έχει μείνει πάρα πολύ. Το λέω και το ξαναλέω ότι πρέπει να προσέχουμε τα σχολεία» πρόσθεσε ακόμα ο Ιωάννης Απέργης.

Ο Ιωάννης Απέργης εξομολογήθηκε πως ακόμα πηγαίνει και βάφει σπίτια, όταν υπάρχει ανάγκη για χρήματα στην οικογένειά του και δεν έχει δουλειά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη σχέση του με τη σύζυγό του και για την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει.

Τέλος, όπως σημείωσε, υπάρχουν άνθρωποι που όταν είχε έρθει στην Ελλάδα τον κακομεταχειρίστηκαν και τελικά πλήρωσαν εισιτήριο για να τον δουν στο θέατρο.