Ο πατέρας του Έλον Μασκ, Έρολ Μασκ μίλησε για την παιδική ηλικία του CEO της Tesla και της SpaceX, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο σε συνέντευξή του. Είπε ότι είχε προσπαθήσει να μεγαλώσει τους γιους του ως «αγόρια της Νότιας Αφρικής» και να ενσταλάξει την ίδια αίσθηση πειθαρχίας που είχε μάθει στον στρατό.

«Ήμουν αυστηρός πατέρας. Ο λόγος μου ήταν νόμος. Έμαθαν από εμένα» , είπε ο 76χρονος. Σύμφωνα με τον πατέρα του Μασκ, ο επιχειρηματίας είχε υψηλές φιλοδοξίες ακόμη και ως παιδί, θέλοντας να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

«Είναι μέρος του τρόπου που ζούσαμε, του τρόπου που έζησα εγώ. Προσπαθήσαμε να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούσαμε», είπε ο πατέρας του Ίλον Μασκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Έρολ είναι τώρα συνταξιούχος μηχανικός και κατασκευαστής ακινήτων που ζει στο Λάνγκεμπααν, την παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Αφρικής, που βρίσκεται 70 μίλια μακριά από το Κέιπ Τάουν. Ο Μασκ γεννήθηκε στην Πρετόρια στις 28 Ιουνίου 1971, από τον Έρολ και τη Μέι, που είναι διαιτολόγος και μοντέλο. Οι γονείς του χώρισαν, ωστόσο, και ο Ίλον Μασκ πήγε να ζήσει με τον πατέρα του. Ο 50χρονος σημείωσε ότι τα παιδικά του χρόνια ήταν δυστυχισμένα και η απόσταση μεταξύ τους μεγάλωσε όταν ο Έρολ έκανε παιδί το 2017.

«Ο Ίλον δεν το θεωρούσε σωστό. Εγώ πάλι παίρνω τη ζωή όπως έρχεται», λέει ο Έρολ Μασκ διαβεβαιώνοντας ότι έκτοτε, η σχέση τους έχει βελτιωθεί.

«Νιώθουμε στοργή ο ένας για τον άλλο. Σκέφτομαι συχνά πώς ήμουν εγώ με τον δικό μου πατέρα. Ήταν στρατιωτικός, δεν μιλιόμασταν και πολύ. Στο κυριακάτικο γεύμα έλεγα “καλημέρα μπαμπά” και εκείνος πήγαινε να λύσει το σταυρόλεξό του». Ο Ερολ παραδέχεται ότι η σχέση του με τον Ίλον «δεν είναι και πολύ διαφορετική».

Ο Έρολ δηλώνει ότι ο γιος του ήταν πάντα ιδιαίτερος. «Ήταν ένα έξυπνο παιδί που ανακατευόταν στις συζητήσεις των μεγάλων». «Ήδη στα τέσσερά του χρόνια καθόταν και άκουγε ιστορίες για την πολιτική και τις επιχειρήσεις».

«Μια μέρα ο Έλον ανακοίνωσε ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει εκατομμυριούχος». Ο πατέρας του θυμάται επίσης το προσβλητικό σχόλιο που απηύθυνε ο Ίλον προς έναν συμμαθητή του που ο πατέρας του είχε αυτοκτονήσει. «Εκείνο το αγόρι τον έσπρωξε στις σκάλες», διηγείται ο Έρολ. Τότε ο Ίλον χρειάσθηκε να νοσηλευθεί.

Αφού πέρασε η πρώτη οργή, «όταν άκουσα τι τού είχε πει ο Ίλον, κατάλαβα ότι είχε ξεπεράσει τα όρια». Μετά το περιστατικό, ο Έρολ έστειλε τον γιο του εσωτερικό στο Pretoria Boys High School.

Η τελευταία φορά που είδε τον γιο του, που ζει πλέον στο Τέξας, ήταν πριν από έξι χρόνια, στα 70ά του γενέθλια. «Είμαι Νοτιοαφρικανός, δεν με νοιάζουν τα γενέθλιά μου, αλλά ήταν πολύ ευχάριστο». Εν αγνοία του, ο Ίλον είχε καλέσει διασημότητες, ανάμεσά τους και πολλές ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο σπίτι του στο θέρετρο Λάνγκεμπααν, ο Έρολ Μασκ ανέφερε ότι έλαβε email από τον γιο του που προθυμοποιήθηκε να πληρώσει την πρόσφατη εγχείρηση στα μάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ