Μια ξεχωριστή εμφάνιση έκαναν στο 2ο live του J2US ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Ιλάειρα Ζήση. Το ζευγάρι τραγούδησε το «Ελεύθερος» του Κωνσταντίνου Αργυρού σε μια διαφορετική διασκευή που ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο.

Το ζευγάρι μάλιστα απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές με την επιτροπή να τους αναγνωρίζει ότι δούλεψαν πολύ. Η Ιλάειρα Ζήση μάλιστα έκανσ πριν από λίγη ώρα μια συγκινητική ανάρτηση αποκαλύπτοντας την ισρτορία πίσω από το τραγούδι της στο J2US.

«Χτες ερμηνεύσαμε το τραγούδι «Ελεύθερος» του Κωνσταντίνου Αργυρού, ο οποίος του έδωσε τεράστια αξία στην καρδιά μας όταν πρόσθεσε τους παρακάτω στίχους σε μια συναυλία του στην Κύπρο.

“Από την Πάφο στην Κερύνεια
Και από το Βαρώσι στη Λεμεσό
Να είναι ενωμένο το νησί μας
Χωρίς τα όπλα και τον στρατό

Στου Πενταδάκτυλου τα κάστρα
Να ανηφορίσουμε ξανά
και ελεύθεροι να τραγουδάμε
Κύπρος πατρίδα μου γλυκιά”

Μόλις το ακούσαμε βουρκώσαμε και οι δυο. Ο άντρας μου σαν γνήσιος Κύπριος έχει τεράστιο δέσιμο με τη χώρα του και κάθε φορά συγκινείται πολύ εύκολα όμως και εγώ το ίδιο νιώθω. Αγαπώ την Κύπρο, αγαπώ τους Κύπριους. Εύχομαι και ελπίζω για μια χώρα και πάλι ελεύθερη. Ευχαριστούμε όλους για τα πανέμορφα σχόλια σας. Για την απίστευτη στήριξη σας σε όλο αυτό το ταξίδι Σας αγαπάμε παρά πολύ. Όλο αυτό το αφιερώνουμε σε σας γιατί χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευγνώμων που είστε φαν μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ