Η Αργυρώ Καλλιάφα, μίλησε στην «Ελένη» για τη σχέση της με την μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό, Τασσώ Καββαδία αλλά και για την περιπέτειά της με την νευρική ανορεξία.

Η Αργυρώ Καλλιάφα καταρρίπτει τον «μύθο» που ήθελε τη σπουδαία ηθοποιό να είναι σκληρή, όπως στον ελληνικό κινηματογράφο.

«Η Τασσώ Καββαδία ήταν ξαδέλφη της γιαγιάς μου. Μάλιστα η γιαγιά μου είχε παράπονο, γιατί αναφέρω συνέχεια την Τασσώ και όχι εκείνη. Η Τασσώ Καββαδία ήταν πολύ γλυκιά, είχε αξιοπρέπεια και ήθος. Ήταν  έντονη η διαφορά της από τις ταινίες. Από κοντά ήταν ήρεμη δύναμη», ανέφερε αρχικά.

«Έχω ακούσει ιστορίες όπου την έβλεπαν στον δρόμο και έκαναν το σταυρό τους. Όταν έχω αυστηρό ύφος μπορεί μου λένε: «έλα τώρα Τασσώ, στάματα»,  συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα επαγγελματικά της, αλλά και στο πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε. «Μικρή έπαιζα σε παραστάσεις και έγραφα σενάρια. Με το σχέδιο περνούσα πάντα πολύ πιο ωραία. Την πρώτη μου επίδειξη την έκανα στα 19. Όταν ξεκινούσα επηρεάστηκα πάρα πολύ από τα πρότυπα ομορφιάς. Υπήρχαν στυλίστες που σου έλεγαν «πρέπει να είσαι πιο αδύνατη», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας άρχισε στα 21. Είχα φτάσει 42 κιλά. Υπήρχαν μέρες που έτρωγα μισό μπισκότο», αποκάλυψε η Αργυρώ Καλλιάφα.

«Το 2017 έκανα την «reborn», μια συλλογή με την οποία ήθελα να πω ότι σημασία έχει να είσαι υγιής και δυνατός και να μην ακολουθείς τα πρότυπα», κατέληξε μιλώντας στην Ελένη Μενεγάκη.