Το τραγούδι «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» επέλεξε να τραγουδήσει σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της η Μαίρη Χρονοπούλου. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου με την τόσο χαρακτηριστική χροιά φωνής, καλεσμένη στο «Σπίτι με το MEGA» απόψε στις 21:00 τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη στο αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του.

Συγκινείται και μας συγκινεί αυτή η ακριβοθώρητη και τόσο αγαπητή σταρ του σινεμά, σκουπίζοντας ένα δάκρυ κάπου προς την τελευταία νότα του τραγουδιού.

Ακόμη και αν οι δημιουργοί αυτού του τραγουδιού έχουν φύγει από τη ζωή, είναι αθάνατοι. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης με τους τρυφερούς του στίχους και ο Μίκης Θεοδωράκης με την ευαίσθητη μελωδία, είχαν ενώσει και σε αυτό, όπως και σε πολλά ακόμη τραγούδια τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι διαχρονικό.

Όταν βλέπεις σε μία τηλεοπτική εκπομπή τόσους αγαπημένους καλλιτέχνες μαζεμένους, συνειδητοποιεί κανείς ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και εν ζωή αλλά και μετά θάνατον ένας θρύλος, μία μουσική διάνοια με ελληνικό DNA και παγκόσμια ακτινοβολία.

Διαβάστε επίσης:

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο μεγάλος της έρωτας και το καλύτερο δώρο που δέχθηκε ποτέ από σύντροφο

Μαίρη Χρονοπούλου: «Είμαι απόλυτα εξοικειωμένη με την ιδέα του θανάτου μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ