Η Μόνικα Μπελούτσι, με αφορμή την ημέρα των 58ων γενεθλίων μίλησε στο «Sunday Times» και δήλωσε αρχικά πως: «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που νιώθουν ελεύθερες κι έτοιμες να μεγαλώσουν, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Όπως είπε, δεν είναι διατεθειμένη να χαραμίσει τα χρόνια της, ακολουθώντας αυστηρές κι εξαντλητικές δίαιτες, έχοντας ένα μόνιμο άγχος για την εικόνα της. Αγαπάει τον εαυτό της και τον φροντίζει, κάνοντας πιλάτες για να διατηρηθεί σε φόρμα, ενώ απλά προσέχει τη διατροφή της για μερικές ημέρες.

«Δεν έχω τέτοιες εμμονές. Πάντα ήμουν γυναίκα με καμπύλες. Ποτέ δεν ήμουν πολύ αδύνατη, αυτή είναι η φύση μου. Και θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω με αυτόν τον γαλήνιο τρόπο. Όταν είσαι 50 και 60, δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες με εκείνη την περίοδο που ήσουν 20. Αλλάζεις, όπως όταν υποδέχεσαι στον κόσμο ένα μωρό. Αλλάζεις προτεραιότητες. Έρχεσαι δεύτερη. Αυτό νομίζω πως σου δίνει άλλη οπτική», εξήγησε η Χολιγουντιανή ηθοποιός.

Όπως είπε στη συνέχεια, εκείνη πλέον βλέπει το πέρασμα του χρόνου ως κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή της. «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στιγμές στη ζωή κάποιου. Όταν είσαι νέος, έχεις την ομορφιά του διαβόλου, έτσι το αποκαλούν στη Γαλλία. Σημαίνει η ομορφιά της νεότητας, η ομορφιά μιας βιολογικής στιγμής στη ζωή σου. Όμως, η ζωή συνεχίζεται», δήλωσε.

«Το σώμα μεγαλώνει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Την ίδια στιγμή όμως, είμαστε τυχεροί, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε μακροζωία. Όσο το σώμα χαμηλώνει, η ψυχή ψηλώνει», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Η Μόνικα Μπελούτσι είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της 18χρονης Ντέβα και της 12χρονης Λεόνι, τις οποίες απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της, Βενσάν Κασέλ. Αν και έχουν χωρίσει από το 2013, διατηρούν μια πολύ καλή σχέση για χάρη των παιδιών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ