Τα social media έχουν τεράστια δύναμη και πολλές φορές έχουμε δει να συμβάλλουν σε σημαντικές αλλαγές ακόμα και στο νομοθετικό πλαίσιο. Πολλές υποθέσεις έχουν αναδειχθεί μέσα από κινητοποίηση στο Instagram ή κοινοποιήσεις στο Facebook. Υπάρχει όμως και η σκοτεινή μεριά αυτού του διαδικτυακού κόσμου αφού η ευκολία και η ανωνυμία που κάποιες φορές σου προσφέρουν μετατρέπεται σε αγένεια ή παρενόχληση. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Δανάης Γεωργαντά, του κοριτσιού που γνωρίσαμε μέσα από το Greece’s Next Top Model και πλέον μεσουρανεί ως Vloger.

Η Μικρή Ολλανδέζα, όπως είναι γνωστή στον κόσμο του YouTube, μοιράστηκε μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές τις βουτιές έχοντας επιλέξει να φορέσει ένα μαγιό από το brand της Μαίρης Συνατσάκη και της Αθηνάς Οικονομάκου.

https://www.instagram.com/p/CRWKaHfsF6v/?utm_source=ig_web_copy_link

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δέχτηκε ανάμεσα σε άλλα και κάποια -ευτυχώς λίγα- επικριτικά σχόλια για το σώμα της. Η Δανάη αποφάσισε να μοιραστεί κάποια από αυτά στα Insta Stories της θέλοντας να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να μπορεί να φοράει ό,τι θέλει και να είναι όπως θέλει.

Σε ένα από αυτά τα σχόλιο έσπευσε να απαντήσει προσωπικά και η Μαίρη Συνατσάκη θέλοντας να υπερασπιστεί την Μικρή Ολλανδέζα, που είναι μάλιστα και από τις αγαπημένες της YouTuber.

“Ευχαριστώ πολύ πάρα πολύ για την υποστήριξη που μου δείξατε. Το εκτιμώ βαθύτατα να ξέρετε! Για όσους λένε ‘μην ασχολείσαι’ απλά θέλω α πω ότι αυτό κάνω 9 χρόνια τώρα. Και; Τι άλλαξε; Η δική μου ψυχολογία συνεχίζει να χαλάει έστω και για λίγο. Γιατί να μην αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους οι σχολιαστές; Ως πότε θα μπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς επιπτώσεις;” έγραψε σε ένα από τα stories της η YouTuber.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που υπογραμμίζει τον σεξισμό που έχει δεχθεί ενώ μέσα από τ κανάλι της στο YouTube έδωσε “βήμα” και σε άλλες γυναίκες να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ