Η Ελένη Χατζίδου παραχώρησε συνέντευξη στο ΟΚ! και μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο για τις τηλεοπτικές προτάσεις που απέρριψε, εκείνες που σκέφτεται σοβαρά να πει το «ναι» – ανάμεσά του να παρουσιάσει ξανά πρωινή εκπομπή με τον σύζυγό της, Ετεοκλή Παύλου-, τον ρόλο της ως μητέρα και όσα είχε αντιμετωπίσει στα πρώτα βήματα της καριέρας της.

Το περσινό καλοκαίρι δοκιμάστηκες για πρώτη φορά στην παρουσίαση. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για εσένα;

Στην αρχή ντρεπόμουν να κοιτάξω ακόμα και την κάμερα. Επειδή έχω συνηθίσει στις live εμφανίσεις μου που τραγουδάω μπροστά σε κόσμο, μου φαινόταν περίεργο να πρέπει να απευθύνομαι στον φακό. Ωστόσο, πέρασα φανταστικά. Και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι είχα δίπλα μου τον άντρα μου γιατί αισθανόμουν τρομερή ασφάλεια. Καλά, ο Ετεοκλής είχε πωρωθεί! Περίμενεν α πάρει τη σκαλέτα από τον αρχισυντάκτη μας και στρωνόταν στο διάβασμα. Αλλά κι εγώ το απόλαυσα πολύ. Ξέρεις κάτι; Ο λόγος που έγινα τραγουδίστρια, εκτός του ότι αγαπώ πολύ τη μουσική και είχα ακούσματα από μικρή από τον μπαμπά μου, είναι ότι ήθελα να διασκεδάζω τον κόσμο. Ε, αυτό το κατάφερα καμι έσα από την εκπομπή και μου άρεσε που επικοινωνούσα με αυτό τον τρόπο με το κοινό.

Πώς ήταν η σχέση σου με τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Ναταλί Κάκκαβα;

Όταν είσαι δίπλα σε έμπειρους ανθρώπους μαθαίνεις πράγματα. Μετ ον Ετεοκλή μπορεί να είχαμε όλη την καλή διάθεση να κάνουμε μαζί μια εκπομπή, αλλά δεν είχαμε ακόμα την εμπειρία να διαχειριστούμε, για παράδειγμα, κάτι έκτακτο που θα προέκυπτε στον αέρα. Το σημαντικότερο είναι να είσαι ο εαυτός σου, αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην τηλεόραση που αποκτώνται μετ ην εμπειρία. Αυτά όλα τα μάθαμε δίπλα στον Γρηγόρη και στη Ναταλί. Έχωμ άθει με όποιον κι αν δουλεύω να «κλέβω», να μαθαίνω πράγματα. Είχα λοιπόν τα αυτιά μου τεντωμένα να δω πώς κινούνται στον χώρο ο Γρηγόρης και η Ναταλί και την εβδομάδα που ήμασταν μόνοι μας στο Καλοκαίρι not δεν σου κρύβω πως εφάρμοσα πολλά απ’ όσα είχα δει δουλεύοντας μαζί τους. Εξάλλουπ ιστεύω
ότι ο άνθρωπος που εξελίσσεται περισσότερο είναι αυτός που πιστεύει πως από όλους έχει να μάθει πράγματα.

Σε ρωτάω γιατί και πριν ξεκινήσει η εκπομπή αλλά και κατά τη διάρκεια ακουγόταν ότι δεν τα πηγαίνατε καλά και ότι υπήρχε διαφωνία σχετικά με το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο.

Και τι έγινε που κυκλοφόρησαν αυτές οι φήμες; Η εκπομπή πήγε πολύ καλά. Για εμένα αυτό έχει σημασία. Για να απαντήσω όμως στην ερώτησή σου, δεν θα μπορούσα όταν ο Γρηγόρης είναι τόσα χρόνια στην τηλεοπτική πιάτσα να πάω και να πω «Θα είμαι πιο πάνω από εκείνον». Η γραμμή του καναλιού αλλά και του παραγωγού μας Νίκου Κοκλώνη ήταν ότι θα είχαμε όλοι τον ίδοι ρόλο. Αλλά κακά τα ψέματα, είναι λογικό να δίνει μια γραμμή ένας άνθρωποςμ ε την εμπειρία του Γρηγόρη. Όσο για όλα αυτά που ακούστηκαν, θα σου απαντήσω πως άνετα θα δούλευα ξανά με τον Γρηγόρη και τη Ναταλί.

Μετά το Καλοκαίρι not ακούστηκε ότι σας έγινε πρόταση τόσο από τον ΑΝΤ1 για τη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου, που τελικά δεν ενεργοποιήθηκε, όσο και από τον ΣΚΆΙ για το Survivor Panorama, που επίσης δεν έγινε.

Δεν έχει σημασία που τα συγκεκριμένα πρότζεκτ δεν έγιναν. Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά το Καλοκαίρι not μας σκέφτηκαν κάποιοι άνθρωποι και θέλησαν να μας αξιοποιήσουν σε κάτι άλλο. Δεχτήκαμε πολύ ωραίες προτάσεις. Κάποιες από αυτές δεν προχώρησαν, ενώ άλλες εκπομπές για τις οποίες συζητήσαμε πραγματοποιήθηκαν, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτές.

Γνωρίζω ότι σας έγινε πρόταση και για το Battle of the Couples. Γιατί είπατε όχι;

Γιατί θεωρήσαμε ότι δεν θα μας ταίριαζε.

Αυτή την περίοδο συζητάτε κάτι για την τηλεόραση;

Υπάρχουν συζητήσεις τόσο για πράγματα που θα μπορούσε να κάνεοι καθένας μόνος του, αλλά και μαζί. Υπάρχει πρόταση την επόμενη σεζόν για πρωινή εκπομπή, σαν και αυτή που κάναμε το περσινό καλοκαίρι στοO pen, αλλά αν δεν πέσουν υπογραφές δεν μπορώ να σου πω τίποτα.

Η πρωινή ζώνη είναι πολύ ανταγωνιστική. Αισθάνεστε έτοιμοι με τον Ετεοκλή να κάνετε ένα τέτοιο βήμα;

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα πάει μια εκπομπή. Εδώ βλέπεις εκπομπές που μπορεί να σκίζουν για χρόνια και έρχεται μια σεζόν που δεν πηγαίνουν καλά. Ή τηλεοπτικά πρόσωπα που αγαπάει και στηρίζει πολύ ο κόσμος να κάνουν κάτι που δεν αρέσει. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι με τον Ετεοκλή δεν είμαστε λιγόψυχοι. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες θα παρουσιαστούν και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε όρεξη, διάθεση, αλλά κρατάμε την μπάλα χαμηλά. Προτιμώ να δοκιμαστώ σε κάτι κι ας μην τα καταφέρω, παρά να μην το κάνω και να μετανιώσω μετά.

Αληθεύουν οι φήμες που ήθελαν γνωστή εταιρεία παραγωγής να σας έχει σκεφτεί για ένα ριάλιτι που θα κατέγραφε τη ζωή σας;

Μπορεί να υπήρξε ως σκέψη κάποιων, αλλά δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά μας κάτι συγκεκριμένο. Δεν νομίζω ότι θα μας ενδιέφερε να κάνουμε τη ζωή μας ριάλιτι. Μην κοιτάς που στο κανάλι μας στο YouΤube δείχνουμε κομμάτια από την καθημερινότητά μας. Εκεί επιλέγουμε εμείς τι θα δείξουμε… Είναι πολύ διαφορετικό να ξυπνάς και να έχεις από πάνω σου μια κάμερα που να σε καταγράφει. Πόσο μάλλον τώρα, που έχουμε κι ένα παιδάκι ενάμισι έτους.

Στην τελευταία συνέντευξη που είχες δώσει στο ΟΚ! είχες πει ότι ο γάμος σου, που επρόκειτο να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020, θα μεταφερόταν τον Ιούνιο του 2021. Άλλαξαν ξανά τα σχέδιά σας;

Το αρχικό σχέδιο ήταν να παντρευτούμε με θρησκευτικό γάμο (σ.σ. έχουν κάνει ήδη πολιτικό γάμο) και να βαφτίσουμε τη μικρή μας στις 19 Σεπτεμβρίου 2020. Αναγκαστήκαμε να το ακυρώσουμε λόγω της πανδημίας γιατί θέλαμε να έχουμε κοντά μας τους δικούς μας ανθρώπους και το μεταθέσαμε για τον φετινό Ιούνιο. Δυστυχώς ούτε τον Ιούνιο θα μπορέσει να γίνει ογ άμος όπως τον ονειρευόμαστε και έχουμε ορίσει νέα ημερομηνία, για τις 4 Σεπτεμβρίου του 2021. Ευελπιστούμε να είναι όλα καλά τότε. Διαφορετικά θα βαφτίσουμε μόνο τη Μελίτα Δήμητρα και θα παντρευτούμε αργότερα.

Έχεις διαλέξει νυφικό;

Ναι! Είχα πάει στον Στυλιανό (σ.σ. Stylianos Atelier) πέρσι κα ιμου το είχε ετοιμάσει. Βέβαια, θα πρέπει να το στενέψουμε γιατί από πέρσι έχω χάσει αρκετά κιλά. Και ο Ετεοκλής έχει διαλέξει το γαμπριάτικο κοστούμι. Είχε κάνει και μία πρόβα για να το φέρουν στα μέτρα του, αλλά δεν πρόλαβε να κάνε άι λλες. Και τα βαφτιστικά της μπέμπας είχαμε επιλέξει, που βεβαίως δεν τηςκ άνουν πια. Μέχρι και τα προσκλητήρια είχαμε τυπώσει. Ήταν όλα έτοιμα! Αλλά ευτυχώς που δεν έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου γιατί έβρεχε καταρρακτωδώς εκείνη την ημέρα και θα μας χαλούσε όσα είχαμε σχεδιάσει.

Πόσο εύκολο είναι για μια τόσο δραστήρια γυναίκα, όπως είσαι εσύ, από τον Σεπτέμβριο που ολοκληρώθηκε το Καλοκαίρι not και μετά να μην εργάζεται;

Αν δούλευα όπως παλιά, δεν θα έβλεπα τόσο πολύ το παιδί μου. Και ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής της, ήθελα να είμαι μαζί της. Αν ήταντ α μαγαζιά ανοιχτά, μπορεί να προέκυπτε να δουλέψω στην επαρχία ή στο εξωτερικό και να έκανα και ακόμα έναν μήνα να τη δω. Τώρα είμαστε όλη την ώρα μαζί και πραγματικά απολαμβάνω το κάθε λεπτό που περνάω με την κόρη μου. Οπότε υπάρχει ισορροπία. Είμαι και τυχερή γιατί έχω ένα πολύ ήσυχο μωρό. Δεν δυσκολεύεται με τον ύπνο, συνεννοούμαστε άψογα από τότε που ήταν πολύ μικρούλα και δεν κουράζομαι όσο άλλες μαμάδες. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι επειδή μετά το Just the 2 of Us δεν είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω κάπου, μου έλειψε πολύ η δουλειά μου. Πριν από τρεις μήνες λοιπόν μπήκα στο στούντιο και ηχογράφησα ένα νέο τραγούδι, σε μουσική Τάκη Μπουγά και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια. Πρόκειται για δύο δημιουργούς που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Τιτλοφορείται Δεν θα πας πιο πέρα, κυκλοφορεί από τη Spicy Music και οπτικοποιήθηκε μέσα στην καραντίνα από τον Σπύρο Φυλακτό.

Ποια είναι η πρώτη λέξη που είπε η κόρη σου;

«Μπαμπά», μετά «γιαγιά» και τελευταία «μαμά». Στην αρχή είχα στενοχωρηθεί. Λέω του Ετεοκλή: «Πώς είναι δυνατόν να πει “μπαμπά”, που έχει και το π και δυσκολεύεσαι να το προφέρεις, και να μην έχει πει “μαμά”;». Άργησε
μέχρι να πει «μαμά», αλλά τώρα το λέει συνέχεια. Δεν μπορώ να πιστέψω ούτε κι εγώ η ίδια πως σε έναν χρόνο μέσα μπορώ με αυτό το πλασματάκι, που ήταν σαν κουκλίτσα, να συνομιλώ και να συνεννοούμαστε. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ έτοιμη να γίνω μητέρα. Με το που γνώρισα τον Ετεοκλή, ένιωσα αμέσως ότι με αυτό τον άντρα θέλω να κάνω οικογένεια.

Αντιμετώπισες κάποιου είδους ρατσισμό επειδή έγινες μαμά στα 40;

Σε εμένα συνέβη το αντίθετο: Δέχτηκα πολλά μηνύματα που μου έλεγαν ότι πήραν κουράγιο από εμένα και ότι τους έδινα ελπίδα. Πραγματικάσ τενοχωριέμαι, ειδικά όταν τέτοια σχόλια προέρχονται από γυναίκες που ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιες άλλες που δυσκολεύονται να γίνουν μητέρες. Δεν σου κρύβω πως κι εγώ φοβήθηκα ότι λόγω ηλικίας δεν θα τα καταφέρω και ίσως χρειαστεί να καταφύγω σε άλλες μεθόδους. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί Αύγουστο γνωριστήκαμε με τον Ετεοκλή και Δεκέμβριο ήμουν ήδη έγκυος.

Σκέφτεστε με τον Ετεοκλή να μεγαλώσετε την οικογένειά σας;

Προς το παρόν όχι. Αλλά δεν το αποκλείουμε κιόλας. Έλα να με ρωτήσεις σε κανένα χρόνο και μπορεί να σου απαντήσω διαφορετικά.

Μπορεί ένα ζευγάρι με παιδί να διατηρεί την ερωτική φλόγα;

Η ερωτική μας ζωή δεν άλλαξε καθόλου με τον ερχομό του παιδιού. Ίσως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως με τον Ετεοκλή είμαστε τραί χρόνια μαζί. Ελπίζω να είμαστε έτσι και στα δεκατρία χρόνια. Προς το παρόν, δεν αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει κάτι. Είμαι ακόμα καψούρα μαζί του, όπως κι εκείνος μαζί μου. Δηλαδή, για να σου δώσω να καταλάβεις, ακόμα κυνηγιόμαστε! Μπορεί τώρα με το παιδί να μην έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μία εκδρομή κάπου να ζήσουμε τον έρωτά μας, αλλά έχουμε άλλα πράγματα που μας δένουν. Υπάρχει τόση αγάπη που πραγματικά κάνω τον σταυρό μου και λέω «Μακάρι, Παναγία μου, να είμαστε έτσι πάντα».

Πώς επηρέασε τη σχέση σας η καραντίνα, υπήρχαν εντάσεις;

Δεν τσακωνόμασταν, αλλά έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να του λέει «Πάμε να κάνουμε μία βόλτα, γιατί έχω φτάσει στο αμήν!». Επειδή ο Ετεοκλής δουλεύει στον Δήμο Μοσχάτου και βγαίνει έξω και αλλάζει παραστάσεις, μπορεί να μην καταλαβαίνει πώς νιώθω όταν είμαι κλεισμένη 24 ώρες την ημέρα στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού. Αλλά έχουμε βρει τρόπους, ακόμα και μέσα στο σπίτι, να διασκεδάζουμε: Χορεύουμε, μαγειρεύουμε κ.ο.κ. Να μου πεις, και πόσο να μαγειρέψεις; Σε πληροφορώ ότι έχουμε πάει τη μαγειρική σε άλλο επίπεδο!

Είστε έτοιμοι για να δηλώσετε συμμετοχή στο MasterChef;

Ποιο MasterChef, καλέ; Να με συγχωρέσουν οι συμμετέχοντες, αλλά τους έχουμε ξεπεράσει. (Γελάει.) Αρκεί να σου πω ότι σήμερα φτιάξαμε ριζότο με γκοργκοντζόλα και πράσινο μήλο. Για να μη σου πω πόσες φορές έχουμε αλλάξει θέση στα έπιπλα μέσα στο σπίτι. Βάψαμε τους τοίχους, κάναμε μερεμέτια, θέλουμε να φτιάξουμε τον χώρο μας ακόμα πιο ωραίο.

Ζηλεύεις τον Ετεοκλή;

Είναι τόσο κύριος ο Ετεοκλής που δεν έχω λόγο να τον ζηλέψω. Όταν βλέπω ότι βάζει πάνω από όλα την οικογένειά του και δεν μου δίνει το παραμικρό δικαίωμα, θα ήμουν παράλογη αν τον ζήλευα. Αφού πολλές φορές λέω στις φίλες μου ότι με τον Ετεοκλή αισθάνομαι ότι κέρδισα το Τζόκερ!

Ο Γιώργος Θεοφάνους σχολιάζοντας το κίνημα #ΜeΤoo είπε ότι αν ανοίξει η «υπόθεση τραγούδι» θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα…

Ξέρω πολλές γυναίκες αλλά και άντρες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά μας. Εγώ τη μεγαλύτερη κακοποίηση την έχω δεχτεί από γυναίκα-μάνατζερ. Επειδή είχαμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε, πίστευε ότι της ανήκω και μου φερόταν σαν να είμαι πιόνι της. Αισθανόμουν σαν να με είχε αγοράσει. Ήμουν στο εξωτερικό για μία σειρά εμφανίσεων και μου έλεγε: «Δεν θα βγεις από την πόρτα του δωματίου σου και δεν θα μιλήσεις σε κανέναν αν δεν το ξέρω εγώ». Ένιωθα εγκλωβισμένη. Έπαιρνα τηλέφωνο τους δικούς μου
μέχρι να τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο και έκανα υπομονή μέχρι να γυρίσουμε πίσω. Ήταν η πιο άσχημη συνεργασία της ζωής μου.

Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

Πριν έρθω στην Αθήνα και κάνω δισκογραφία δούλευα σε μαγαζιά της επαρχίας. Εκεί μου έτυχε ένας επιχειρηματίας που προσπάθησε να με στριμώξει και του έδωσα μία που ήταν όλη δική του!

Υπάρχουν ακόμα νυχτερινά κέντρα, ιδίως στην επαρχία, που ζητούν από τις τραγουδίστριες να πηγαίνουν και να κάθονται στα τραπέζια των πελατών;

Όταν πρωτοξεκίνησα να τραγουδάω σε μαγαζιά της επαρχίας, είχα δει τέτοιες συμπεριφορές. Και μάλιστα έχω φύγει από κέντρο στην Πάτρα ότανμ ε έπιασε ο μετρ και μου είπε: «Μετά το πρόγραμμά σου σε θέλουν στο τάδε τραπέζι». Μάλιστα, θυμάμαι, του απάντησα: «Γιατί να πάω στο τραπέζι του; Τον ξέρω;». Για να πάρω την απάντηση πως «Είναι καλός πελάτης του μαγαζιού». Δυστυχώς και στον δικό μας χώρο υπάρχουν άντρες και γυναίκες που τους έχουνσ υμβεί πολύ άσχημα πράγματα. Εγώ κάνω τον σταυρό μου και λέω ότι είχα άγιο, γιατί δεν ξέρω πώς θα είχα αντιδράσει αν ήμουν στη θέση όσων έχουν εξομολογηθεί τις προσωπικές τους ιστορίες. Τους αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» και μακάρι αυτός ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης να σταματήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ