Δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες στην Αττική μετά τη σφοδρή χιονόπτωση και την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς«. Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που αντιμετώπισαν πολλοί οδηγοί μένοντας για ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και τις δυσκολίες που είχαν πολλά νοικοκυριά στην ηλεκτροδότησή τους, οι δρόμοι παραμένουν παγωμένοι, το οδόστρωμα είναι άκρως ολισθηρό και πολλές περιοχές παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένες. Η Έλενα Ασημακοπούλου που μένει με την οικογένειά της στα βόρεια προάστικα μιλά στο okmag για την κακοκαιρία.

Το σπίτι της γνωστής ηθοποιού βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο και πέρσι με τα χιόνια ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα για αρκετά 24ώρα. Φέτος, όπως μας εξηγεί και η ίδια, πολλοί κάτοικοι των βορείων προαστίων είχαν προμηθευτεί τα απαραίτητα σε περίπτωση που αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα. Ευτυχώς, διακοπές ρεύματος και νερού δεν υπήρξαν, ωστόσο τόσο η ίδια με την κόρη της Μαρία – Ροζάρια, όσο και όλοι οι γείτονες της παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθώς ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει τους δρόμους.

«Στο βόρεια προάστια έχει πέσει αρκετό χιόνι. Εμείς μένουμε στον Άγιο Στέφανο και ανήκουμε στον δήμο Διονύσου. Φτυαρίζουμε για να βγούμε εμείς οι ίδιοι από το σπίτι. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μετακινηθούν. Το μόνο καλό είναι ότι δεν είμαστε όπως πέρσι που δεν είχαμε ρεύμα και νερό για έξι μέρες. Φέτος,. Ευτυχώς εμείς δεν είχαμε διακοπές ρεύματος ή πεσμένα δένδρα όπως πέρσι. Είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι από την Κυριακή το βράδυ και δεν έχουμε φύγει καθόλου. Έχουμε βγει μόνο με τα πόδια εδώ τριγύρω λίγο, όπου περπατάμε και παίζει η μικρή», ανέφερε αρχικά η Έλενα Ασημακοπούλου για την κακοκαιρία.

Και συνέχισε: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν οι δρόμοι. Παίρνουμε τηλέφωνο στο δήμο, αλλά όλες οι γραμμές δείχνουν κατειλημμένες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αύριο ξεκινά η τηλεκπαίδευση και για την κόρη μου, γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο».  

Ωστόσο, η Έλενα Ασημακοπούλου δεν θα μπορούσε να μην θυμηθεί και την περσινή χρονιά που πολλά σπίτια στα βόρεια προάστια έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα: «Μετά τα περσινά, τρέμαμε για το ρεύμα και το νερό. Βέβαια, έχουμε προμηθευτεί τα πάντα αυτήν τη φορά, γιατί αυτό που περάσαμε πέρσι ήταν αδιανόητο. Φέτος δεν περιμέναμε τίποτα από τον δήμο και την Πολιτεία γενικότερα, ούτε τα σχέδια που είχαν καταστρώσει για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία. Είχαμε προμηθευτεί όσα θα χρειαζόμασταν αν κοβόταν το νερό και το ρεύμα. Ευτυχώς, φέτος, σε εμάς δεν κόπηκε. Είχαμε κάποιες μικρές διακοπές.

Προς το παρόν παραμένουμε μέσα, γιατί δεν έχουν ανοίξει οι δρόμοι ούτε στις κεντρικές αρτηρίες καλά καλά, στα δρομάκια θα ανοίξουν; Θα περιμένουμε αναγκαστικά. Φτυαρίζουμε το χιόνι όλη την ώρα. Ό,τι μπορούμε κάνουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ