Ένα χρόνο μετά την προβολή της σειράς Inventing Anna στο Netflix που έκανε γνωστή την Άννα Σόροκιν σε παγκόσμιο επίπεδο, η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στο ET. Η ψεύτικη κληρονόμος που εξαπάτησε τους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, προσποιούμενη την Άννα Ντέλβι καταδικάστηκε το 2019 για απάτη. Η ίδια δήλωνε ότι είναι μια πλούσια κληρονόμος με περιουσία που άγγιζε τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την αποφυλακισή της τον περασμένο Οκτώβριο, η Άννα βρίσκεται σε αυστηρό κατ’οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη ενώ εξακολουθεί να κάνει σχέδια για την επιστροφή της στον κόσμο της τέχνης. «Η βίζα μου εκκρεμεί αυτήν τη στιγμή. Έτσι, ο μόνος λόγος που βρίσκομαι σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι λόγω του μεταναστευτικού μου καθεστώτος”, λέει η 31χρονη, εξηγώντας ότι ακόμη περιμένει την τελική απόφαση σχετικά με τα έγγραφά της. Μετά την αποφυλάκισή της τον Φεβρουάριο του 2011, τέθηκε υπό κράτηση από το Immigration and Customs Enforcement (ICE) για παραβίαση των όρων της βίζας της. Τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 10.000 δολαρίων και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Άννα Σόροκιν έχει επίσης αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημοσιεύσει στο Instagram – αγαπημένο της Μέσο όταν υποδυόταν την Άννα Ντέλβι. «Αυτό θα κρατήσει μέχρι να λήξει η υποθέσή μου. Δεν είμαι ειδικός στη μετανάστευση, όχι ακόμα. Αλλά αυτό που συνέβη είναι άνευ προηγουμένου», τονίζει.

Αναφερόμενη στα γεγονότα των τελευταίων χρόνων εξομολογείται: «Θα επικεντρωθώ στο κοινωνικό καλό. Είμαι σε συζητήσεις με πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, κυρίως για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και της μετανάστευσης, επειδή εδώ βρίσκεται η τεχνογνωσία μου. Θα προσκαλέσω μερικούς από τους εκπροσώπους αυτών των οργανώσεων και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε να δοθεί η κατάλληλη προσοχή στο θέμα».

Όσον αφορά τη σεναριακή εκδοχή των γεγονότων της ζωής της στο Netflix η ίδια απαντάει: «Είναι μια δραματοποιημένη εκδοχή πραγματικών γεγονότων για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Οι προθέσεις μου παραποιήθηκαν ενώ δεν είχα κανένα σκοπό να εξαπατήσω κάποιον ή να κάνω οποιοδήποτε κακό. Έχω απεικονιστεί σαν ένα άπληστο, εγωιστικό, ρηχό άτομο και ελπίζω να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν είμαι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ