Η πρωταγωνίστρια της ταινίας CODA, Μάρλι Μάτλιν ρωτήθηκε για τον θάνατο του Γουίλιαμ Χαρτ στο κόκκινο χαλί των Critics’ Choice Awards που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Αρχικά η ηθοποιός, η οποία είναι κωφή, δυσκολεύτηκε να απαντήσει. Ανασήκωσε τους ώμους της λέγοντας: «Είσαι το πρώτο άτομο που με ρωτάει για αυτόν». Στη συνέχεια η Μάτλιν περιέγραψε τον Χαρτ ως έναν εξαιρετικό ηθοποιό που «της έμαθε πολλά» και πρόσθεσε ότι ήταν «μοναδικός στο είδος του».

«Χάσαμε έναν πραγματικά σπουδαίο ηθοποιό και η συνεργασία μαζί του στα γυρίσματα της ταινίας “Παιδιά ενός κατώτερου Θεού” θα είναι πάντα κάτι που θυμάμαι με πολύ αγάπη. Μου δίδαξε πολλά ως ηθοποιός και ήταν μοναδικός στο είδος του», ανέφερε συγκεκριμένα η ηθοποιός.


Τα λόγια της Μάρλι Μάτλιν για τον ηθοποιό Γουίλιαμ Χαρτ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε περιγράψει στο βιβλίο της, στο οποίο τον είχε κατηγορήσει για κακοποιητική συμπεριφορά.

Στο βιβλίο της το 2009, I’ll Scream Later, η Μάτλιν κατηγόρησε τον Γουίλιαμ Χαρτ ότι την κακοποίησε κατά τη διάρκεια της διετούς σχέσης τους, η οποία ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν 19 και εκείνος 35. Στο περιστατικό που περιγράφει ανέφερε ότι εκείνος γύρισε σπίτι μεθυσμένος ξημερώματα και την τράβηξε στο κρεβάτι, σκίζοντάς της τα ρούχα και βιάζοντάς τη.

Θυμίζουμε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Γουίλιαμ Χαρτ πέθανε στα 71 του χρόνια την Κυριακή. Από φυσικά αίτια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γιου του. Με μεγάλη λύπη η οικογένεια Χαρτ θρηνεί τον θάνατο του Γουίλιαμ Χαρτ, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν 72α γενέθλια. Πέθανε ειρηνικά, μεταξύ οικογένειας, από φυσικά αίτια. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια ζητά να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους», αναφερόταν στο μήνυμα.

Το 2018 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο, που είχε κάνει μετάσταση στα οστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ