Η δικηγόρος με ειδίκευση το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ και η Αφγανή δημοσιογράφος Ζαχρά Τζόγια είναι μεταξύ των 12 Γυναικών της Χρονιάς 2022 σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Η Αμάλ Κλούνεϊ έχει αναγνωριστεί για το έργο της, ειδικά με τα θύματα Γιαζίντι από τις επιθέσεις του ISIS στο Ιράκ. Η Ζαχρά Τζόγια , η οποία κατέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης πέρυσι, διακρίνεται για το έργο της με τη Rukhshana Media, πλατφόρμα που ίδρυσε με εστίαση σε ιστορίες από Αφγανές γυναίκες για Αφγανές γυναίκες.

«Η λίστα μας για τις Γυναίκες της Χρονιάς για το 2022 περιλαμβάνει 12 προσωπικότητες που έχουν περάσει πέρα από κοινότητες, γενιές και σύνορα για να αγωνιστούν για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και περισσότερο δίκαιο» αναφέρει το περιοδικό Time.

Άλλες γυναίκες στη λίστα είναι η ηθοποιός Κέρι Ουάσινγκτον, η τραγουδίστρια Κέισι Μασγκρέιβς, η μηχανικός λογισμικού Τρέισι Τσου, η βρετανίδα μαία Τζένι Τζόζεφ, η ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, η αθλήτρια Άλισον Φέλιξ, η διευθύνουσα σύμβουλος του Nasdaq Αντίνα Φρίντμαν, η δικηγόρος Σέριλιν Άιφιλ, η ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα Αμάντα Νγκουιέν και η τρανς ηθοποιός Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ.

Και οι 12 γυναίκες θα τιμηθούν σε γκαλά στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Λος Άντζελες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ