Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σχεδόν 27 χρόνια μετά τον θάνατό της, συνεχίζει να λάμπει μέσα από τις δεκάδες ταινίες της, αλλά και να εμπνέει τους καλλιτέχνες. Ένας από αυτούς είναι ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, ο οποίος δημιούργησε το κέρινο ομοίωμα της εθνικής μας σταρ.

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης εξήγησε πώς εμπνεύστηκε να φτιάξει το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης και αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο ετοιμάζει και το κέρινο ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη λοιπόν είναι πλέον κέρινο ομοίωμα!

Ο δημιουργός του κέρινου αυτού ομοιώματος, δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο γράφοντας:

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χάραξε μία μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Έφτασε στην κορυφή . Έγινε “το πιο λαμπρό αστέρι”. Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δεν σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινο της ομοίωμα. Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης. Αυτή του λαϊκού κοριτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. Και αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και την σταρ Αλίκη του θεάτρου τραγουδώντας το “γείρε στην την πέτρα”.
Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησα να δημιουργώ το γλυπτό ολοκληρώνοντας το στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022, αφήνοντας μικρές λεπτομέρειες σε εκκρεμότητα. Τον Οκτώβρη άρχισα ήδη να φιλοτεχνώ το επόμενο έργο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη κέρινο ομοίωμα


Το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σπουδαίος ηθοποιός και αγαπημένος του κόσμου. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αλίκη. Όμως το άτυχες συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που μου συνέβη στο τέλος του Οκτώβρη του 2022 και κάποιοι γνωρίζετε , με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας .

Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει, με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε να πάρει την θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης .

Για το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απ την καρδιά μου τον οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη και την συνεργάτιδα του Βίκυ Μαρινοπούλου που με υπομονή και δοτικότητα δημιούργησαν την οδοντοστοιχία του έργου. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Περικλή Τσαχαλίδη που με αγάπη και δεξιοτεχνία έκανε το χτένισμα του ομοιώματος.

https://www.youtube.com/watch?v=n0lhVaG9AqUΗ (Βίντεο με το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη)Αλίκη Βουγιουκλάκη…

Posted by Theodoros Kokkinidis on Sunday, April 23, 2023

Δείτε το βίντεο με το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ