Η μητέρα της 25χρονης παίκτριας του Survivor Μαριαλένας Ρουμελιώτη στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξη μιλά στο ΟΚ! και τη Φανή Πλατσατούρα για όσα δεν γνωρίζουμε για την κόρη της. Το παρελθόν της, τα όνειρά της, αλλά και τον τωρινό σύντροφό της, τον τραγουδιστή Γιώργο Λιβάνη.

Κυρία Γεωργία, πώς ήταν ως παιδί η Μαριαλένα;

Από μικρή η Μαριαλένα ήταν δυναμική. Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1995, είναι Λιοντάρι. Θυμάμαι ότι από 4 χρόνων χτενιζόταν μόνη της και επέλεγε εκείνη τα ρούχα που θα φορέσει, ήταν ένα κορίτσι με προσωπικότητα. Επίσης, είναι ειλικρινής άνθρωπος. Όταν πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού, με έπιασε ο δάσκαλός της και μου είπε: «Κυρία Γεωργία, ζήτησα από τα παιδιά να γράψουν μια έκθεση για το πώς βλέπουν τον δάσκαλό τους και η κόρη σας έγραψε: “Τα χέρια του δασκάλου μου μυρίζουν τσιγάρο”. Mην τη φοβάστε τη Μαριαλένα, θα προχωρήσει στη ζωή της γιατί είναι ευθύς, δυναμική και έξω καρδιά». Από μικρό κορίτσι ήταν έτσι. Ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στην οικογένεια. Ύστερα στα 8 της ξεκίνησε το καράτε. Και εγώ πάντα δίπλα της, στην κερκίδα να πανηγυρίζω. Έχουμε μια ντουλάπα γεμάτη από τα κύπελλά της στο σπίτι (σ.σ. η Μαριαλένα έχει υπάρξει πρωταθλήτρια στο καράτε). Έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ και το όνειρό της είναι να ανοίξει το δικό της γυμναστήριο. Ένα κακό έχει η κόρη μου, δεν πονηρεύεται. Νομίζει ότι όλοι είναι καλοί, σαν αυτή. Δεν καταλαβαίνει ότι κάποιοι μπορεί να την πλησιάσουν πονηρά.

Πιστεύετε ότι ο Σάκης Κατσούλης την έχει πλησιάσει μέσα στο Survivor με πονηρό σκοπό;

Στενοχωριέμαι πάρα πολύ με όσα βλέπω μέσα στο παιχνίδι. Η Μαριαλένα έχει παρεξηγηθεί κι αυτό συνέβη από τη στιγμή που στο Survivor μπήκε ο Κατσούλης. Με το που μπήκε, το παιδί μου σκέφτηκε «Είμαστε μέσα στη ζούγκλα, ήρθε ένας άνθρωπος που ξέρω» και ένιωσε μια ασφάλεια. Δεν παίζει με στρατηγική η Μαριαλένα και φοβάμαι ότι μόλις φύγει και δει όλα αυτά που λέγονται για εκείνη, θα αντιδράσει άσχημα.

Αυτό είναι το μεγάλο σας άγχος;

Ναι. Η Μαριαλένα δεν είχε φανταστεί ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Όταν μου είπε πως θέλει να πάει στο Survivor, δεν ήμουν αρνητική γιατί πίστευα ότι θα δώσουν έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο πατέρας της ήταν εξαρχής αντίθετος κι εγώ ήμουν εκείνη που του έλεγε: «Άσε, Γιώργο, το παιδί να πάει. Είναι μια εμπειρία, ας τη ζήσει». Πού να ήξερα όλα αυτά που θα επακολουθούσαν. Πως θα παιζόταν ένα παιχνίδι στην πλάτη της. Πλέον όλοι ασχολούνται μαζί της. Δεν ξέρω όταν βγει από το παιχνίδι πώς θα το αντιμετωπίσει. Όλα αυτά τα σχόλια εναντίον της με στενοχωρούν αφάνταστα.

Παρακολουθώντας τη μέσα στο παιχνίδι, σε τι ψυχολογική κατάσταση νομίζετε ότι είναι η Μαριαλένα;

Τώρα είναι ψυχολογικά καλά, αλλά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή μπήκε ο Κατσούλης μέσα στο παιχνίδι και νιώθει πως έχει έναν δικό της άνθρωπο. Αλλά δεν νιώθει τίποτα ερωτικό για τον Κατσούλη, είμαι σίγουρη για αυτό. Βέβαια και η Μαριαλένα δεν το διαχειρίστηκε καλά. Γιατί ο Κατσούλης μπήκε με κάποια στρατηγική μέσα κι αυτό φάνηκε όταν της είπε «Έλα δίπλα μου να κοιμηθείς». Γιατί να έρθει να κοιμηθεί δίπλα σου, ρε φίλε; Το πόδι σου έχεις χτυπήσει, σιγά. Σε ποιον θέλεις να την πεις με αυτό τον τρόπο; Ο Κατσούλης παίζει παιχνίδια στην πλάτη του παιδιού μου και το κάνει ξεκάθαρα για τη δημοσιότητα. Και δεν πιστεύω ότι χτύπησε στα αλήθεια το πόδι του. Παραμύθι είναι κι αυτό!

Είπατε, όμως, πως και η Μαριαλένα δεν το διαχειρίστηκε καλά…

Ναι, έκανε σφάλμα. Έπρεπε να πάει μια θέση παραπέρα και να του πει «Αν με χρειαστείς κάτι, φώναξέ με». Εκεί δεν το διαχειρίστηκε καλά. Και με θύμωσε πολύ. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κάτι ερωτικό από την πλευρά της, το φώναζα από την αρχή.

Πώς είστε τόσο σίγουρη ότι δεν έχει αναπτυχθεί κάτι ερωτικό ανάμεσά τους;

Είμαι σίγουρη. Δεν υπάρχει τίποτα ερωτικό. Και τότε ακόμη που πανηγύριζε ο Κατσούλης ενώ είχε χτυπήσει η Μαριαλένα και την έπιασε το παράπονο, δεν το έκανε από ζήλια. Σκέφτηκε: «Εγώ όταν χάνεις, έρχομαι και σε αγκαλιάζω και σου λέω “Δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα νικήσετε”. Εσύ πανηγύριζες». Είναι πέντε μήνες μέσα στο παιχνίδι και έχει πιεστεί. Δεν είναι εύκολο να πεινάς και να συμβιώνεις με τόσα διαφορετικά άτομα. Επίσης, δεν ξέρουμε τι γίνεται και τις 24 ώρες, δεν μας τα δείχνουν όλα. Πιάνουν προφανώς συγκεκριμένα στιγμιότυπα και τα ενώνουν. Κάνουν καλό μοντάζ!

Πιστεύετε πως ο Σάκης θέλει πράγματι τη Μαριαλένα; Γιατί αυτό αφήνει να εννοηθεί μπροστά στις κάμερες.

Και να τη θέλει, μετά το παιχνίδι θα την πετάξει. Θα πάρει τη δημοσιότητά του –άλλωστε για αυτό μπήκε–, γιατί αν ήθελε τη Μαριαλένα πραγματικά, έξι μήνες που ήταν χωριστά θα την είχε διεκδικήσει. Δεν θα την είχε μπλοκαρισμένη στο τηλέφωνό του. Αλλά αυτή είναι η στρατηγική του. Τον ξέρω πολύ καλά. Όταν πρωτομπήκε ο Σάκης στο παιχνίδι, έστειλα ένα μήνυμα στον πατέρα του και του είπα: «Μία φορά την κατέστρεψε, πάει και για δεύτερη». Δεν μου απάντησε ποτέ.

Η κόρη σας, όμως, τις έχει ξεχάσει αυτές τις συμπεριφορές; Γιατί τον αφήνει να την προσεγγίσει ξανά;

Ναι, τα έχει ξεχάσει όλα αυτά. Το μυαλό της Μαριαλένας είναι αλλού, ξέρετε όλοι πού είναι…

Αναφέρεστε στον τραγουδιστή Γιώργο Λιβάνη, με τον οποίο η κόρη σας διατηρούσε δεσμό πριν συμμετάσχει στο Survivor.

Τον Γιώργο τον συμπαθώ και αν τα βρουν με την κόρη μου μετά το παιχνίδι, δεν θα έχω καμιά αντίρρηση. Είναι πραγματικά πολύ καλό παιδί. Τον έχω δει τέσσερις φορές, τον αγκάλιασα και μίλησε απευθείας στην καρδιά μου. Το αντίθετο από τον Κατσούλη. Πιο πολύ έχω στενοχωρεθεί για τον Γιώργο και αυτά που άκουσε από τον κόσμο παρά για το παιδί μου. Γιατί του έκαναν επίθεση…

Μπορεί να τον επηρεάζει και το περιβάλλον του μεταφέροντάς του διάφορα.

Αυτό σίγουρα. Οι ίδιες οι φίλες της Μαριαλένας τον έπαιρναν τηλέφωνο και του έλεγαν «χώρισέ την!». Την πρόδωσαν οι φίλες της.

Εσείς πώς διαχειρίζεστε όλη αυτή την κατάσταση;

Τις τελευταίες μέρες είμαι κάπως καλύτερα. Λέω πλέον «Ας γίνει ό,τι θέλει το παιδί μου, δεν με ενδιαφέρει τίποτα». Πάντως, τον Γιώργο πραγματικά τον αγαπάω γιατί είναι πολύ καλό παιδί. Από εκεί και πέρα είναι όλα στο χέρι τους.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με την παραγωγή προκειμένου να μεταφέρουν κάτι στην κόρη σας;

Στην αρχή τούς έπαιρνα πολλές φορές και τους έλεγα «Σταματήστε να κάνετε μοντάζ. Ο πατέρας της είναι άρρωστος». Μετά πραγματικά κουράστηκα. Σκέψου ότι στο πάρτι της ένωσης η Μαριαλένα θα έλεγε ένα τραγούδι του Γιώργου Λιβάνη, το Πού και πού, το είχαν κάνει και μαζί πρόβα. Και ο Ατζούν Ιλιτζαλί της άλλαξε το τραγούδι για την τηλεθέαση! Αλλά η κόρη μου γιατί να το δεχτεί αυτό; Από την άλλη, δεν ξέρουμε τους όρους του συμβολαίου.

Ο πατέρας της Μαριαλένας τι πρόβλημα υγείας έχει;

Έχει την καρδιά του και παίρνει έξι φάρμακα την ημέρα. Και στενοχωριέται και εκείνος με όσα γίνονται μέσα στο Survivor. Γιατί ξέρουμε τι παιδί έχουμε. Πάνω στους δυο μήνες που η Μαριαλένα ήταν μέσα στο παιχνίδι, πήρα τηλέφωνο τον πατέρα της που μένει στην Κύμη Ευβοίας τώρα και του είπα «Πρέπει κάτι να κάνω να φύγει το παιδί από το Survivor. Έχουμε και αξιοπρέπεια, Γιώργο». Είχα αρρωστήσει. Δεν άντεχα να βλέπω να τη βρίζουν.

Με όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Survivor, υπάρχει περίπτωση η Μαριαλένα να ξαναβλέπει ερωτικά τον Σάκη;

Όχι, η Μαριαλέννα δεν κάνει πισωγυρίσματα. Της έχω εμπιστοσύνη. Και το μυαλό της, είπαμε, είναι αλλού.

Τότε, υπάρχει περίπτωση όσα παρακολουθούμε στις οθόνες μας να είναι στημένα τόσο από τον Σάκη όσο και από τη Μαριαλένα και απλώς εσείς να μην το γνωρίζετε;

Δεν θέλω να πιστέψω ότι το παιδί μου έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Μου έχει περάσει από το μυαλό αυτό που λες αλλά ποτέ η Μαριαλένα δεν μου έχει δώσει δικαίωμα για να πιστέψω κάτι τέτοιο. Δεν είναι τέτοιο παιδί. Η ψυχή της είναι αγνή, θα βοηθήσει τον συνάνθρωπό της και θα τον πονέσει, όπως πονά και τα αδέσποτα. Και, δυστυχώς, ό,τι συμβαίνει το βάζει μέσα της. Δεν εκτονώνεται.

Ο Σάκης και η Μαριαλένα είχαν σχέση για δύο χρόνια. Χώρισαν λίγους μήνες πριν μπουν στο Survivor. Ποιος ήταν ο λόγος χωρισμού;

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω πώς ξεκίνησε. Είχαν διαφωνίες. Μια γυναίκα δεν θέλει μόνο υλικά αγαθά. Αυτή ήταν μια ατάκα που μου πέταξε η Μαριαλένα όταν χώρισαν κι αυτό ξέρω. «Μαμά, δεν φτάνουν μόνο τα υλικά αγαθά σε μια σχέση» μου είχε πει. Και μένα αυτό μου τα λέει όλα. Ποτέ δεν μου συζητούσε τι συμβαίνει στη σχέση της. Εγώ την καταλάβαινα όμως σαν μάνα.

Σε αυτή τη σχέση υπήρχαν και τρίτα πρόσωπα;

Όταν χώρισαν, προτού η Μαριαλένα μαζέψει τα πράγματά της από το σπίτι όπου έμεναν με τον Κατσούλη, είδε με την αδελφή της στο Instagram τη Χριστίνα Κεφαλά να κάθεται στην πολυθρόνα του σπιτιού που εμείς της είχαμε κάνει δώρο. Και πήρε τον Κατσούλη τηλέφωνο –από το δικό μου τηλέφωνο γιατί εκείνος την είχε μπλοκάρει– και του είπε: «Από αύριο δεν θα ‘χει πολυθρόνα να κάθεται, έρχομαι να πάρω τα πράγματά μου». Και εκεί τελείωσε η ιστορία.

Φαντάζομαι πως τότε η κόρη σας πέρασε δύσκολα μέχρι να ξαναστηριχτεί στις δυνάμεις της και να προχωρήσει τη ζωή της. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθετε τώρα την ανάγκη να την προστατεύσετε; Για να μη ζήσει ξανά όλα αυτά;

Ακριβώς αυτό, να μην ξαναπεράσει τα ίδια. Δύο χρόνια είχαν σχέση, εκ των οποίων τον έναν χρόνο έμεναν μαζί. Ο Κατσούλης έμενε στην Καλλιθέα και άκουσα στις εκπομπές να υποστηρίζουν ότι το σπίτι ήταν δικό του και η Μαριαλένα πήγε και έμεινε στο σπίτι του. Να πω λοιπόν ότι εγώ με την κόρη μου βρήκαμε το σπίτι. Και ο πατέρας της Μαριαλένας έφτιαξε τα μάρμαρα. Όπως και ότι έδινε και η Μαριαλένα χρήματα για το ενοίκιο. Ήταν μισά μισά τα έξοδα. Είχε φτιάξει μάλιστα ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιούσε για personal training και δούλευε 9 και 10 ώρες την ημέρα. Εγώ δεν ανακατευόμουν στα πόδια τους, το μόνο που έκανα ήταν να τους φτιάχνω κανέναν μουσακά και παστίτσιο.

Τότε ποια ήταν η γνώμη σας για τον Σάκη;

Ποτέ δεν τον ένιωσα σαν παιδί μου. Ποτέ! Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου. Και όταν χώρισαν μπορεί η Μαριαλένα να στενοχωρήθηκε, εγώ όμως χάρηκα.

Γιατί όμως; Είχατε εξαρχής κάποιες ενδείξεις ότι δεν της φερόταν καλά;

Από την αρχή είχε τουπέ, ήταν κόλακας με όλους. Επίσης, κατάλαβα ότι του αρέσει πολύ η δημοσιότητα. Έξι μήνες την πολιορκούσε και της έλεγε «Εγώ μια μέρα θα σε παντρευτώ». Και έπεσε η κόρη μου.

Λέτε να γίνει τελικά η πρόταση γάμου μέσα στο Survivor;

Αν γίνει αυτό, θα πάθω εγκεφαλικό. Και θα γίνει καθαρά για την τηλεθέαση.

Αν είχατε αυτή τη στιγμή απέναντί σας τη Μαριαλένα, τι θα θέλατε να τη συμβουλεύσετε;

Θα της έλεγα «Μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα, δεν είναι όλοι σαν και σένα. Και από τη στιγμή που είχες έναν άνθρωπο έξω δεν έπρεπε –έστω φιλικά– να κοιμηθείς με τον Κατσούλη. Όφειλες να κρατήσεις μια απόσταση». Αλλά και πάλι τη δικαιολογώ γιατί οι συνθήκες στο παιχνίδι είναι δύσκολες. Οπότε σκέφτηκε «Να κρατηθώ από έναν άνθρωπο που ξέρω καλά».

Μάλλον το ίδιο σκέφτηκαν και από την παραγωγή του Survivor…

Φυσικά! Και για αυτό τον λόγο τον έβαλαν μέσα στο παιχνίδι. Και πήρε και περισσότερα χρήματα ο Κατσούλης από την κόρη μου. Αν ήταν σωστός άντρας, δεν θα δεχόταν να μπει στο παιχνίδι, εκεί που είναι η πρώην σχέση του. Αλλά ακόμη και έτσι, γιατί πριν μπει στο Survivor δεν με πήρε ένα τηλέφωνο να μου πει «Κυρία Γεωργία, θέλετε να δώσω κάποιο μήνυμα στη Μαριαλένα;».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ