Η Χριστίνα Μπόμπα ζει μια νέα πραγματικότητα μετά τον ερχομό των δίδυμων κοριτσιών της. Η καθημερινότητά της είναι όμορφη αλλά δεν παύει να έχει και τις δυσκολίες της. Ο σύζυγός της, Σάκης Τανιμανίδης μοιράζεται μαζί της την φροντίδα των παιδιών τους αλλά υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν μπορεί αντικειμενικά να βοηθήσει. Ένα από αυτά είναι ο θηλασμός.

«Ο θηλασμός είναι σίγουρα η πιο μαγική εμπειρία που βιώνω με τις κόρες μου…αλλά έχει και τις δυσκολίες του», περιγράφει η Χριστίνα Μπόμπα σε ένα μακροσκελές κείμενό της στα social media. «Και καμία νέα μανούλα δεν είναι προετοιμασμένη για αυτό (ή είναι μόνο για μένα δύσκολο λόγω του ότι έχω δυο μωράκια;) Ζω το πιο μαγικό συναίσθημα, να θηλάζω τα μωρά μου! Αλλά και την πιο απαιτητική περίοδο της ζωής μου!»

Οι πρώρες μέρες για εκείνη ήταν οι πιο δύσκολες. «Ειδικά στην αρχή είχα τόση αγωνία που το γάλα δεν έφτανε και για τις δυο, που ο χρόνος δεν έφτανε και για τις δύο (μην κοιτάς τώρα που καταφέρνουμε κάπου κάπου το παράλληλα), μην αναφέρω την εξάντληση και την αϋπνία. Όταν έπρεπε να δώσω ξένο γάλα γιατί δεν έφτανε το δικό μου με κατέκλυσαν οι ενοχές! Οι μισές συμβουλές έλεγαν “κόψτο τελείως να ησυχάσεις, δώσε μόνο ξένο” και οι άλλες μισές τόνιζαν “πως ο θηλασμός είναι προσφορά και ζήτηση και πως αν τα είχα κάνει όλα σωστά θα είχα αρκετό γάλα!”»

Παρά τις συμβουλές που άκουσε, εκείνη έκανε αυτό που πίστευε καλύτερο. «Τελικά αποφάσισα να κάνω αυτό που εγώ θεωρούσα το καλύτερο για τις μικρές μου Και κάπως έτσι συνέχισα να θηλάζω, να συμπληρώνω με ξένο γάλα, να κάνω pump και καθημερινά να απολαμβάνουμε το τάισμα μαμά και κόρες. Βρήκαμε μετά από δύο μήνες τις ισορροπίες μας, αν και κάθε μέρα έχει τις προκλήσεις της. Μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία γιατί θα ήθελα και εγώ να ακούσω μια πιο ρεαλιστική ιστορία για το θηλασμό προτού γεννήσω».

Και καταλήγει: «Μετά από 2 μήνες πιστεύω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση, κι ότι η πιο σωστή απόφαση είναι αυτή που παίρνει η κάθε μανούλα ξεχωριστά. Αυτή ξέρει! Γιατί στο κάτω κάτω αυτό που χρειάζονται όλα τα παιδάκια του κόσμου είναι αρκετά απλό…την αγάπη μας!»

Ο θηλασμός είναι σίγουρα η πιο μαγική εμπειρία που βιώνω με τις κόρες μου…αλλά έχει και τις δυσκολίες του! Και καμία…

Posted by Christina Bompa on Sunday, August 22, 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ