Ο Γουίλ Σμιθ μίλησε στην εκπομπή The Daily Show with Trevor Noah και δήλωσε ότι «του γύρισε το μάτι» όταν χαστούκισε τον Κρις Ροκ τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ.

«Είχα χάσει τα λογικά μου» είπε και συνέχισε: «Αυτή ήταν μια οργισμένη αντίδραση», δήλωσε ο Σμιθ. Ο ηθοποιός είπε ότι εκείνη την περίοδο «περνούσε κάτι» και έχασε την ψυχραιμία του.

«Ήταν μια φρικτή νύχτα, όπως μπορείτε να φανταστείτε», είπε. «Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και πολυπλοκότητες σε αυτό, αλλά στο τέλος της ημέρας, απλά τα έχασα και υποθέτω ότι αυτό που θα έλεγα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος. Κάθεσαι ανάμεσα σε ξένους και κάποιου η μητέρα μπορεί να πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα. Ή κάποιου το παιδί να είναι άρρωστο, ή κάποιος να έχασε τη δουλειά του, δεν μπορεί να ξέρεις τι περνάει ο καθένας…».

Ο Σμιθ δεν προσδιόρισε ποια προβλήματα αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής. «Ήταν πολλά πράγματα. Ήταν το μικρό αγόρι που έβλεπε τον πατέρα του να χτυπάει τη μητέρα του. Είναι, ξέρετε, όλα αυτά που αναβλύζουν εκείνη τη στιγμή», είπε. «Δεν θέλω να είμαι έτσι»

Ο παρουσιαστής προσέφερε τη δική του οπτική γωνία, υπερασπιζόμενος τον Σμιθ, τον οποίο γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. «Νομίζω επίσης ότι δεν είναι αυτό που είσαι», είπε. «Νομίζω ότι δεν είναι αυτό που είσαι. Νομίζω ότι όλοι μπορούν να κάνουν ένα λάθος».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός πώς έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το χαστούκι. Αστειευόμενος είπε: «Ήμουν μακριά, τι κάνατε όλοι σας;».

Σε κάποια σημεία της συνέντευξης μοιράστηκε μια ειλικρινή ιστορία για το πώς τελείωσε η βραδιά του μετά την τελετή απονομής των βραβείων.

Ο Γουίλ Σμιθ είπε ότι είδε τον 9χρονο ανιψιό του αφού επέστρεψε στο σπίτι του από τα Όσκαρ. «Είναι το πιο γλυκό αγοράκι. Γυρίσαμε σπίτι και είχε ξενυχτήσει για να δει τον θείο του Γουίλ και καθόμαστε στην κουζίνα μου και είναι στα γόνατά μου και κρατάει το Όσκαρ και λέει ”Γιατί χτύπησες αυτόν τον άνθρωπο, θείε Γουίλ;”», είπε ο Σμιθ δακρύζοντας.

Ο Σμιθ πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει πώς οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν από το βίαιο ξέσπασμά του. Είπε ότι τώρα μαθαίνει να θεραπεύεται και να συγχωρεί τον εαυτό του. «Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα πράγματα για μένα τους τελευταίους δύο μήνες – ξέρετε, ότι έπρεπε να συγχωρήσω τον εαυτό μου που είναι άνθρωπος», δήλωσε ο Σμιθ. Στον ηθοποιό έχει απαγορευτεί από την Ακαδημία η συμμετοχή στα βραβεία Όσκαρ για την επόμενη δεκαετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ