Ένας από τους πιο ξεχωριστούς και αγαπητούς χαρακτήρες της επιτυχημένης σειράς της ΕΡΤ «Η Παραλία» είναι ο Τόμι. Τον χίπη που κατάφερε να ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία των Ματάλων, δουλεύοντας στον φημισμένο φούρνο της Νόνας, αλλά και να διατηρήσει το ελεύθερο πνεύμα του ενσαρκώνει στη σειρά ο ηθοποιός Γιώργος Σαββίδης. Ο ηθοποιός στην πορεία του στο θέατρο και στην τηλεόραση καταφέρνει να δίνει σάρκα και οστά σε κάθε χαρακτήρα που αναλαμβάνει με μεγάλη επιτυχία κι όμως ο ίδιος λέει πως δεν ζει και αναπνέει για την υποκριτική έχει στο μυαλό του και άλλες πορείες για να ακολουθήσει.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σαββίδης;

 • Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986.
 • Έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ και στο Θεάτρο Τέχνης (2015). Ενώ τώρα κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. «Το ξεκίνησα γιατί θέλω να έχω κάτι πιο σταθερό στη ζωή μου. Γιατί το επάγγελμά μας είναι πάρα πολύ σταθερό και εγώ δεν μπορώ να ζω με αυτό το άγχος. Έχω περάσει από φάσεις που δεν είχα χρήματα. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ. Θα ήμουν ευτυχισμένος να διδάσκω».
 • Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους Κ. Αρβανιτάκη, Π. Βασιλόπουλο, Θ. Γρίβα, Μ.Κάλμπαρη, Γ. Καλαβριανό, Γ. Καπουτζίδη, Ν.Καραθάνο, Κ. Καραλή, Μ. Καρατζογιάννη, Κ. Μάρκελλο, Μ. Μεττή, Ν. Νικολάου, Γ.Σίμωνα, Χ. Τσαβλίδη, Κ. Χατζή και Γ. Χουβαρδά. Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: Επαφή (σκην.Τ. Λυκουρέση) και Ποιος, ποιος θα φαγωθεί (σκην.Ε. Βουτσά-Ρεντζεποπούλου) και Unlonely (σκην. Ν. Λαμπροπούλου). Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές: «Η ζωή εν τάφω» (σκην. Τ. Ψαρρά), «Θα γίνει της πολυκατοικίας» (σκην. Β. Θωμόπουλου), «Βαρδιάνος στα σπόρκα» (σκην. Μ. Μανουσάκη), «Σέρρες» του (σκην.Σ. Πατρώνη) και φέτος στη σειρά της ΕΡΤ, «Η παραλία».
 • Έχει πρωταγωνιστήσει στο music video του τραγουδιού «Αυτό το τραγούδι» της Νίνας Μαζάνη.
 • Παίζει σαξόφωνο alto. Έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού με τη Χ. Κεφαλά και σαξοφώνου με τον Σ. Κιόσογλου καθώς επίσης και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στο Αστρινίδειο Ωδείο.
 • Ως παιδί στο σχολείο δεν είχε παρέες, αλλά μεγαλώνοντας άφησε το χιούμορ του ελεύθερο και έγινε πολύ δημοφιλής. «Ως παιδί ήμουν εκείνος που δεν κάνει παρέα με κανέναν και είναι λίγο στην άκρη. Στο Δημοτικό – Γυμνάσιο, στο Πανεπιστήμιο άλλαξαν τα πράγματα. Είναι πώς θα ταιριάξεις με το υπόλοιπο κλίμα. Αργότερα σιγά σιγά άρχισα να το βρίσκω.
 • Το βρήκα από σπόντα. Ήμουν ομαδάρχης σε μια κατασκήνωση και εκεί άφηνα το χιούμορ μου ελεύθερο και έγινε εκεί πολύ δημοφιλής. Είχα μετά φίλους μόνο εκτός του σχολείου. Στο σχολείο ήμουν κυρίως μόνος μου και κάποιοι άλλοι πχ που δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο», είπε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον».
 • Δεν του αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα και προτιμά το personal training. «Τη μπάλα τη σιχαίνομαι. Τα αθλήματα τα βαριέμαι πάρα πολύ. Αλλά μου αρέσει το personal training. Άθλημα να κυνηγήσω μια μπάλα δεν μπορώ. Αλλά αν έχω έναν πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει οκ μου φαίνεται και πιο παραγωγικό».
 • Κάνει εναέρια ακροβατικά πανιά και ζογκλερικά.
Ο Γιώργος Σαββίδης στη «Μήδεια» του Μποστ το 2022.
 • Απολαμβάνει τα ταξίδια και μερικοί από τους προορισμούς που έχει επισκεφτεί είναι το Λονδίνο, η Ιταλία και το Ντουμπάι που το θεωρεί μια Disneyland για μεγάλους.
 • Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε κάποια στιγμή στην επαγγελματική του πορεία όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» του δημιούργησαν ψυχοσωματικά. «Έπαθα αλωπεκία».
 • Είναι μεγάλος θαυμαστής της Μαρίας Ναυπλιώτου. «Τη θεωρώ φανταστική ηθοποιό και από τις πιο ωραίες γυναίκες παγκοσμίως. Όταν τη γνώρισα της είπα πόσο χάρηκα που τη γνωρίζω και της έκανα ένα απόσπασμα από ταινία του Οικονομίδη που λέει διάφορες βωμολοχίες, πάρα πολύ αστείο. Το αντιμετώπισε με χιούμορ και ευγένεια και στο τέλος ζήτησα να βγούμε μια φωτογραφία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ