Τον Γιώργο Λιάνη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (31/1).

Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός πήρε θέση για πρώτη φορά και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα.

Εκτός των άλλων απάντησε στο αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ αναφέρθηκε και στο Famagusta.

Τι είπε για τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα είπε:

«Ο Νταλάρας και οι φωτισμένοι καλλιτέχνες έχουν κάτι περισσότερο από εμάς να μιλάνε, μέχρι που φαντάζονται τον εαυτό τους και ως “αναμορφωτές”.

Ο Θεοδωράκης, ο Τσαρούχης, ο Χατζηδάκης, ο Σαββόπουλος ήταν τέτοιοι, που ο λαός τους αποδεχόταν.

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος που δεν μπορείς να του αφαιρέσεις ένα πράγμα, ότι τα κατέκτησε όλα μονός του. Ξεκίνησε από τα 17 και είναι ο πιο εργατικός Έλληνας τραγουδιστής που έχω γνωρίσει και τον λατρεύει ο κόσμος.

Έχει κάνει τα λάθη του αλλά έχει δικαίωμα να μιλάει. Οι δημοσιογράφοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις με την ευπρέπεια που αρμόζει και τους άγραφους κανόνες του επαγγέλματός μας», συμπλήρωσε ο Γιώργος Λιάνης.

«Φτάσαμε στα άκρα»

«Οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν ανάγκη από καλά παραδείγματα και το περιστατικό με τον Γιώργο Νταλάρα δεν ήταν κάλο.

Ο Νταλάρας αγαπάει και σέβεται τους δημοσιογράφους και φτάσαμε στα άκρα, γιατί το αφήσαμε. Δεν υπάρχουν πρόσωπα υπεράνω κριτικής. Κάποτε έγραψα και τον έκρινα πολύ άσχημα και οδηγηθήκαμε στα δικαστήρια και καταδικάστηκα», ανέφερε.

«Θα ψήφιζα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Λιάνης είπε:

«Θα ψήφιζα τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών αν ήμουν βουλευτής. Είναι μια τομή χιλιετιών αυτή, δεν είναι αστείο, αλλά κρατάω και τις επιφυλάξεις μου τις οποίες εξέφρασε και η Εκκλησία.

Κατ’ εμέ κακώς αναμιγνύεται η Εκκλησία με τέτοια θέματα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις, με κομψό τρόπο. Εγώ δε θέλω την Εκκλησία να εκφράζει τέτοιες απόψεις. Στα του οίκου της και εμείς στα δικά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ