Ο Γιώργος Αρσενάκος, συνιδρυτής και CEO της Panik Records και Music Expert του Chart Show κάθε Σάββατο μας χαρίζει τις γνώσεις του πάνω στην ελληνική μουσική. Από σήμερα όμως μας χαρίζει και τις γνώσεις του πάνω στη ζωή, αφού κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο, «Ένα Θέλω Μπορεί» από τις εκδόσεις Έσοπτρον.

«Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την Ελεάννα Βραχάλη. Ήταν ένα ανέκδοτο τραγούδι της Ελεάννας, το οποίο ταυτίστηκε με αυτό που είμαι, με αυτό που νιώθω, με αυτό που έγραψα. Η καραντίνα με οδήγησε σε αυτό. Μέσα από την καραντίνα κάναμε ένα break, οι ρυθμοί έπεσαν. Οπότε λες τι έχω κάνει; Είμαι 40. Λέω τι έχω κάνει τα τελευταία 20 χρόνια; Να αναλογιστώ. Έτσι προέκυψε αυτό το βιβλίο. Ήρθαν οι άνθρωποι από τις εκδόσεις Έσοπτρον, λένε έχουμε ακούσει τη ζωή σου, την πορεία σου, μας αρέσει και πιστεύουμε αν την πεις θα παρακινήσεις κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του. Να βγάλει προς τα έξω αυτό που είναι και να τα καταφέρει», εκμυστηρεύτηκε ο Γιώργος Αρσενάκος στον Νίκο Μουτσινά για το βιβλίο του.

Στη συνέχεια αποκάλυψε στο «Καλό Μεσημεράκι» για τη στιγμή που άλλαξε τη ζωή και τον έχει οδηγήσει στο σήμερα. «Με απολύσαν από την εταιρεία που δούλευα, αλλά αυτές οι απολύσεις είναι υπέροχες. Τους ευχαριστώ πολύ, αλλά πιο πολύ ευχαριστώ τον Πάρη Κασιδόκωστα. Την ώρα που με απέλυσαν ήρθε και μου λέει: “Θες να κάνουμε μια εταιρεία μαζί; Σου αρέσει. Δουλεύεις. Προσπαθείς. Το αγαπάς. Είσαι καλός σε αυτά. Πάμε να το κάνουμε”. Εκείνοι οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου και σε κάνουν να πιστέψεις στον εαυτό σου, όταν όλοι οι άλλοι σε έχουν αφήσει μόνο σου. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από το βιβλίο: ότι το “εγώ”, απαιτεί το “εμείς”, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε αρχικά.

Έπειτα πρόσθεσε: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ήμουν 30 χρονών και έμεινα χωρίς δουλειά, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς να ξέρω τι θα κάνω. Φαντάζομαι πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει και τη δική μου θέση σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Δεν είναι θέμα υγείας που δεν ξεπερνιέται. Είναι θέμα το οποίο ξεπερνιέται και με τη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του βρίσκεις τον δρόμο και η ζωή σου τα φέρνει έτσι όπως σου αξίζει και έτσι όπως την κυνηγάς».

Λίγα λόγια για το βιβλίο του

Για τον Γιώργο Αρσενάκο υπάρχουν μόνο «Θέλω» και «Μπορώ» όπως προδίδει και το πρώτο του βιβλίο. Όντας ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, ο Γιώργος Αρσενάκος μας παραδίδει το βιβλίο «Ένα Θέλω Μπορεί» από τις εκδόσεις Έσοπτρον.

Το «Ένα Θέλω Μπορεί» δεν είναι μία βιογραφία, ούτε απλά η εξιστόρηση ενός success story και η πορεία ενός επιτυχημένου manager. Πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, με 12 αρχές ζωής και επιτυχίας, που προτρέπει κάθε αναγνώστη να διεκδικήσει και να κατακτήσει τα «θέλω» και τα όνειρά του.

Μέσα από μία προσωπική ιστορία και πορεία 20 χρόνων, ο Γιώργος Αρσενάκος εξομολογείται, παρουσιάζει κάποιες αρχές του για τη ζωή, τη δουλειά, την προσπάθεια και την επιτυχία και παρακινεί τον αναγνώστη να βρει κοινά σημεία και να χαράξει τη δική του προσωπική διαδρομή.

Στο «Ένα Θέλω Μπορεί», η προσωπική εμπειρία γίνεται καθρέφτης για τον καθένα μας, ώστε, παρά τις τυχόν αντιξοότητες, να φτάσουμε από το «θέλω» στο «μπορώ».

«Και, στην τελική, τι ανησυχείς;
Η ζωή φροντίζει για όλα.
Η καρδιά ξέρει.
Ακολούθα την, δεν θα το μετανιώσεις ούτε λεπτό!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ