Αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή, αλλά και όσα ετοιμάζει η Panik και θα συζητηθούν, κάνει ο Γιώργος Αρσενάκος σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και η μητέρα μου μεταφράστρια αγ­γλικών. Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στην Καλλιθέα με πολλή μουσική. Ήμουν πολύ καλός μαθητής, αλλά δεν είχα κάποιο αγαπημένο μάθημα και δεν ήξερα τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Η μητέρα μου ήθελε να γίνω δικηγόρος ή γιατρός, κλασικά. Εγώ δεν μπορούσα ούτε τα δικαστήρια ούτε τα νοσοκομεία… Με βόλεψε το γεγονός ότι στη χρονιά που έδινα Πανελλήνιες πρώτα έγραφες και μετά με τα μόρια που είχες έμπαινες σε όποια σχολή ήθελες. Τότε είχαμε και καταλήψεις, εγώ ήμουν πρόεδρος του 15μελούς. Ο λυκειάρχης είχε πει στη μητέρα μου ότι δεν θα έγραφα καλά, τελικά όμως έγραψα και βρέθηκα με τα μόρια που είχα να σβήνω σχολές, στις οποίες περνούσα, αλλά δεν με ενδιέφεραν. Έμειναν τα ΜΜΕ Παντείου. Προτίμησα το Πάντειο γιατί ήταν πιο κοντά στην Καλλιθέα όπου ζούσα», διηγείται στο περιοδικό «Esquire», ποζάροντας στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου, που κυκλοφορεί το Σάββατο με «Τα Νέα». Παράλληλα, εξομολογείται πως το 2011 ήρθε η πιο δύσκολη αλλά και η πιο σημαντική στιγμή της ζωής του.

«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν το 2011 όταν έμεινα χωρίς δουλειά. Ήμουν 30 χρόνων όταν τελείωσε η συνεργασία με τη Universal», αναφέρει, ενώ την ίδια χρονιά «γεννήθηκε» η Panik: «το 2011 σταμάτησε η συνεργασία μου με τη Universal. Άλλαξε ο διευθυντής και μαζί του άλλαξαν και όλη την ομάδα, οπότε έμεινα χωρίς δουλειά. Τότε εμφανίστηκε ο Πάρις Κασιδόκωστας, που ήταν φίλος μου, και μου πρότεινε να κάνουμε μια δισκογραφική εταιρεία μαζί. Μου είπε ότι του αρέσει η μουσική και ότι θεωρούσε ότι ήμουν ο πλέον κατάλληλος για να τη στήσουμε μαζί. Εγώ απάντησα ότι δεν ξέρω να κάνω εταιρείες, ξέρω μόνο να δουλεύω με καλλιτέχνες.

Του είπα «κάτσε να βρω πρώτα μια μόνιμη δουλειά και μπορούμε να τα ξαναπούμε». Χρειαζόμουν κάτι σταθερό. Ο Πάρις με στήριξε και μου έδωσε την ευκαιρία, πίστεψε σε εμένα. Σκεφτόταν κάτι φρέσκο, διαφορετικό. Έκανα μια πρώτη έρευνα αγοράς και του είπα ότι το σπορ των μεγάλων καλλιτεχνών είναι πολύ ακριβό. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να φτιάξουμε νέους. Έτσι, ξεκινήσαμε το 2011. Με την Demy, τον Μηδενιστή και τους Playmen.

Ήταν οι 3 πρώτοι μας καλλιτέχνες. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια εταιρεία μοντέρνα, που να έχει 3 βασικούς πυλώνες: pop, dance και r’n’b. Για κάθε είδος θέλαμε έναν εκπρόσωπο. Κάναμε με την Demy και τον Μηδενιστή το πρώτο τραγούδι της εταιρείας το «Μια Ζωγραφιά», το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στ’ αλήθεια έστησε την εταιρεία. Η Panik στήθηκε πάνω σε «μια ζωγραφιά». Γενικά, το ένα μετά το άλλο, όλα τα πρώτα μας βήματα πήγαιναν πολύ καλά. Κάναμε σωστές κινήσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν κάποια στρατηγική από πίσω, σ’ το λέω τώρα 10 χρόνια μετά. Ό,τι νιώθαμε, κάναμε». Αποτελώντας τον πιο επιδραστικό άνθρωπο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, ο Γιώργος Αρσενάκος δεν κρύβει πως, τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα της Panik, εργάζονται 24/7 και είναι μία μεγάλη οικογένεια με τους καλλιτέχνες.

Μεταξύ άλλων, ο CEO της Panik  απαντά σε ερώτηση για τα talent shows και επισημαίνει: «H τηλεόραση είναι κάτι που δεν το ήξερα. Το αφου­γκράστηκα φέτος και σκέφτομαι να το συνεχίσω όσο βοηθάει τη δουλειά μου… Έχω καταλάβει ότι, εκτός από ένα δυνατό format, για να έχεις καλές συμμετοχές, πρέπει να βάλεις και ένα πολύ δυνατό έπαθλο. Μπορώ να πω ότι εμείς ως Panik έχουμε μιλήσει με το ΡΙΚ, το κρατικό κανάλι της Κύπρου, και θα αναλάβουμε την εκπροσώπηση της­χώρας στη Eurovision το 2023. Όποιος κερδίσει, λοιπόν, στο καινούργιο talent show, το οποίο ετοιμάζουμε, θα εκπρο­σωπήσει την Κύπρο στη Eurovision το 2023. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δυνατό έπαθλο, που θα φέρει πολύ καλές συμμετοχές».

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει μία μεγάλη συναυλία για τα 10 χρόνια της Panik με τη συμμετοχή πολλών αγαπημένων καλλιτεχνών. «Τον Δεκέμβριο θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή με τους καλλιτέχνες μας για τα 10 χρό­νια της Panik. Θα παρουσιάσουμε όλες τις επιτυχίες που έχουμε κάνει την τελευταία δεκαετία. Θα λέγεται «Panik Concert», θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και θα προβληθεί στο Mega. Όλοι οι καλλιτέχνες που βοήθησαν να γίνει η Panik αυτό που είναι σήμερα, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους με έναν άλλο τρόπο, με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας πενήντα ατόμων. Θέλουμε να τιμήσουμε τους καλλιτέχνες μας, τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους που δουλεύουν στην εταιρεία και να το χαρούμε και εμείς», λέει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι στα τρέχοντα νέα projects της εταιρείας είναι το νέο κανάλι μουσικής και ψυχαγωγίας Panik TV, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να εκπέμπει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ