Ο Γιώργος Αρσενάκος παραχώρησε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Τάσο Μπιμπισίδη για το περιοδικό DownTown. Ο διευθυντής της Panik Records μίλησε για την επιτυχία της εταιρείας αλλά και το «Chart Show» και τη Δέσποινα Βανδή.

Ποια είναι η ιστορία σου πριν το success story της Panik Records;

Γεννήθηκα στην Καλλιθέα, σε μια μικροαστική οικογένεια η οποία τύγχανε της στήριξης που προσέφερε η όποια κυβέρνηση. Είχαμε λεφτά τον ένα μήνα, δεν είχαμε τίποτα τον άλλο. Ένα καλοκαίρι φεύγαμε διακοπές, το άλλο δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά και μέναμε σπίτι να χορεύουμε στα μπαλκόνια. Μια μέση ελληνική –πολύ ωραία– οικογένεια. Ήμουν και μοναχοπαίδι. Η μητέρα μου έκανε μεταφράσεις βιβλίων και ο πατέρας μου ήταν αρχιμάγειρας σε κρουαζιερόπλοια – εκεί γνωρίστηκαν. Η μητέρα μου ήταν πλοιοσυνοδός για μια περίοδο, συναντήθηκαν στο καράβι και αγαπήθηκαν πολύ. Προσπάθησαν μάλιστα να κάνουν πολλές φορές παιδί, είχαν αρκετές αποβολές, και τελικά ήρθα εγώ. Αν προσπαθείς πολύ για κάτι και δυσκολεύεσαι να το αποκτήσεις, όταν σου έρθει του δίνεις ακόμη περισσότερη αγάπη. Κάποια στιγμή οι γονείς μου χώρισαν, χωρίς όμως να επηρεάσει αυτό τη ζωή μου. Δεν έχω κανένα τραύμα, δεν θυμάμαι δυσκολίες, δεν έχω απωθημένα ως παιδί και αυτό με βοήθησε στην πορεία μου.

Γιορτάσατε τα δέκα χρόνια της Panik Records. Φαντάζομαι υπάρχουν σχέδια για τα επόμενα δέκα.

Φυσικά, γιατί κλείσαμε δέκα χρόνια στη μουσική και τώρα ήρθε η στιγμή να μπούμε σε μια καινούργια δεκαετία. Στο κομμάτι της μουσικής θεωρούμε ότι το έχουμε φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα. Παρά τον covid, που δεν είχαμε έσοδα και δεν κάναμε live, προχωρήσαμε κανονικά σε όλες τις κυκλοφορίες μας, βγάλαμε δίσκους, πολλά κομμάτια, video clips. Οπότε τώρα που επανερχόμαστε από την πανδημία γιατί να μην ανοιχτούμε και σε κάτι άλλο; Ο κόσμος έχει ανάγκη από περιεχόμενο, είτε μουσικό είτε τηλεοπτικό. Εξάλλου, έχουμε αρκετούς καλλιτέχνες που μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο: Ο Χρήστος Μάστορας γράφει σενάρια, ο Κωνσταντίνος Αργυρός θέλει να παίξει σε ταινία, η Ελένη Φουρέιρα, η Δέσποινα Βανδή και η Demy έχουν παίξει ήδη στο θέατρο. Θέλουμε, λοιπόν, στην επόμενη δεκαετία να εγκαινιάσουμε κάποια νέα divisions, την Panik Films, που θα αναλαμβάνει την παραγωγή ταινιών, την Panik ΤV, που θα είναι ένα μουσικό lifestyle δίκτυο, και πολλά ακόμη νέα projects για να τροφοδοτήσουμε το κοινό με νέο περιεχόμενο – μουσικό, τηλεοπτικό, κινηματογραφικό, θεατρικό. Στην ουσία θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο entertainment group, συμβατό με ό,τι συμβαίνει σήμερα

Πώς φτάσαμε να είστε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην Ελλάδα σήμερα;

Nομίζω με την αφοσίωση, με την πολλή δουλειά. Δεν κοροϊδέψαμε ποτέ κανέναν και ό,τι κάναμε το κάναμε με αγάπη. Γι’ αυτό θεωρώ ότι καταφέραμε να ταιριάξουμε ανθρώπους που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι. Το 2013 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Άννα Βίσση, το πρώτο τόσο μεγάλο όνομα που μας εμπιστεύτηκε και δεν ζήτησε ούτε ένα ευρώ. Λίγο καιρό μετά, ξεκινήσαμε και τη συνεργασία με τη Δέσποινα Βανδή. Τότε, αν έλεγες ότι η Βίσση και η Βανδή θα είναι στην ίδια εταιρεία, θα σου έλεγαν «τι λες, βρε κακομοίρη». Γιατί η «κόντρα» υπήρχε πάντα. Εμείς λέγαμε «μακάρι να συναντηθούν κάποια στιγμή στο γραφείο». Μέχρι το 2010 οι εταιρείες καλλιεργούσαν όλες αυτές τις κόντρες και τις ίντριγκες. Εμείς, εις βάρος της όποιας δημοσιότητας μπορείς να κερδίσεις με τέτοια κόλπα, θέλαμε να τα αμβλύνουμε όλα αυτά. Θέλαμε οι άνθρωποι να είναι κοντά. Ακόμη και τώρα, που είμαστε περίπου 150 άτομα, είμαστε σαν μια οικογένεια.

Ασχολείσαι διαρκώς με την Panik. Χρόνο για κάτι άλλο έχεις;

Εκτός από το «Chart Show», που βρίσκομαι στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή ως music expert κάθε Σάββατο στις 21.00 στον Alpha, παράλληλα γράφω και ένα βιβλίο αυτή την περίοδο, κάνω μια αποτίμηση της πορείας μου από τα 20 μου μέχρι και σήμερα. Μου το ζήτησε ο εκδοτικός οίκος «Έσοπτρον» διότι θεώρησε ότι η δική μου ζωή μπορεί να εμπνεύσει κάποιους ανθρώπους. Και επειδή πραγματικά θα ήταν υπέροχο να μπορέσω να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο να κυνηγήσει τα όνειρά του, αποφάσισα να το κάνω. Όλοι ξεκινάμε από το «τίποτα». Δεν το λέω μίζερα, εννοώ ότι ξεκινάμε από μια λευκή σελίδα. Και από το «τίποτα» φτάνεις στο «κάτι», αρκεί να το θέλεις. Στο βιβλίο μου με τίτλο «Ένα θέλω μπορεί» περιγράφω ποιες είναι οι αξίες μου, ποιες είναι οι βάσεις μου, τι με βοήθησε να εξελιχθώ και τι προτείνω για μια ανοδική πορεία. Εννοείται πως έχω και προσωπική ζωή, γιατί σε όλα χρειάζεται μια ισορροπία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ