Όταν μικρό τον ρωτούσαν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, ο Γιώργος Αμούτζας απαντούσε ραλίστας, ωστόσο η υποκριτική ήταν κάπως μονόδρομος με τα ερεθίσματα που είχε από την οικογένειά του. «Η υποκριτική για εμένα και τα βιώματα, οι εικόνες που έπαιρνα από πολύ μικρή ηλικία νομίζω ήταν από ένα σποράκι που οι γονείς μου άθελα τους «φύτευαν». Προσπαθούσαν να με στρέψουν σε άλλη κατεύθυνση. Αυτό το επάγγελμα είναι από τη φύση του μοναδικό, ξεχωριστό και εξαιρετικά δύσκολο. Θέλει κόπο και ιδρώτα, η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ».

Ο Γιώργος Αμούτζας είναι γιος του Σταύρου Αμούτζα Δελλή ο οποίος μαζί με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο έχει ιδρύσει τη δραματική σχολή Ίασμος. Ο ίδιος δεν θέλησε εξαρχής να συσχετιστεί με τον πατέρα του, αλλά ο καθένας να διαγράψει τη δική του πορεία. «Είναι ευλογία. Όλοι ψάχνουμε το πρώτο βήμα σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Από τη μία είναι η βοήθεια, η αντικειμενική κριτική, η βοήθεια. Δεν είπα ότι δεν έχω δεχτεί βοήθεια. Την αρνήθηκα όμως πολλές φορές. Μόνο έτσι θα μπορέσω να αποδείξω και στον εαυτό μου αν αξίζω ή όχι», εξήγησε στην συνέντευξή του στην εκπομπή After Dark.

Παρά το επάγγελμά του, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραμένει μέχρι σήμερα μεγάλο του πάθος. Την περασμένη χρονιά ο Γιώργος Αμούτζας έτρεξε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας και κέρδισε και τους δύο αγώνες στους οποίους συμμετείχε. Η ταχύτητα είναι κάτι που τον εξιτάρει.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Σασμός» μίλησε και για μία ακόμα μεγάλη επιτυχία, τις «Άγριες Μέλισσες» στην οποία παραλίγο να τον βλέπαμε. «Έκανα τέσσερις οντισιόν για τη δεύτερη χρονιά στις «Άγριες Μέλισσες». Είμαι με το στυλό στο χέρι έτοιμος να υπογράψω. Εκεί λοιπόν γυρίσαμε έναν πιλότο. Ο πιλότος αυτός γυρίστηκε σε 7 σελίδες άγνωστο κείμενο. Αυτό με έφερε σε μια διπλάσια δυσκολία. Η δυσλεξία δυσκολεύει την ανάγνωση ενός άγνωστου κειμένου. Και έτσι έχασα αυτόν τον ρόλο. Δεν μπήκαμε ποτέ στην συζήτηση για τη δυσλεξία. Δεν το λέω για να κατηγορήσω. Εν τέλει ο ηθοποιός που πήρε τον ρόλο ήταν εξαιρετικός», εξήγησε ο Γιώργος Αμούτζας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ