Ο Γιάννης Τσορτέκης φέτος έχει κάνει τους τηλεθεατές να τον αγαπήσουν όχι μόνο μέσα από έναν, αλλά μέσα και από τους δύο τηλεοπτικούς του ρόλους. Ο «Γιώργης» της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» και ο «Χαράλαμπος» της σειράς Maestro είναι δύο διαφορετικοί χαρακτήρες στους οποίους ο Γιάννης Τσορτέκης όχι μόνο έδωσε πνοή αλλά απογείωσε με τις υποκριτικές του ικανότητες.

Το πρωί της Τρίτης ο ηθοποιός βρέθηκε στο πλατό της «Super Κατερίνα» και μίλησε για όλα στην Κατερίνα Καινούργιου.

Για το γεγονός ότι δεν τον έχουμε δει σε πολλές τηλεοπτικές δουλειές ο ίδιος απάντησε ότι μάλλον δεν ήταν η κατάλληλη ώρα. «Απλώς δεν ήταν η στιγμή να συμβεί κάτι και δεν συνέβαινε. Δεν ήταν ότι εγώ δεν ήθελα την τηλεόραση ή η τηλεόραση δεν ήθελε εμένα».

Παράλληλα ο Γιάννης Τσορτέκης αναφέρθηκε στην άποψή του γύρω από το θέμα της καύσης.

«Η ταφή είναι η ταφή. Αλλά εγώ όταν αναφέρομαι στην καύση δεν αναφέρομαι στην ταφή η οποία μου είναι αδιάφορη γιατί θα έχω “φύγει”. Η καύση με αφορά για τους δικούς μου ανθρώπους. Επειδή όλοι έχουμε ζήσει την περιφορά του θρήνου σε βάθος χρόνου: το να γυρνάμε από νεκροταφείο σε νεκροταφείο με τα τρισάγια, τα μνημόσυνα. Αυτό λοιπόν επαναφέρει μια δραματική ανάμνηση ή μνήμη στους ανθρώπους που συμμετέχουν εκείνη τη στιγμή σε αυτό το πράγμα. Αυτό δεν θέλω να το αφήσω παρακαταθήκη στους δικούς μου ανθρώπους από αγάπη. Άπαξ και “έφυγα”, “έφυγα”.

Είναι προτιμότερο κάποια στιγμή ή και ποτέ να με θυμηθεί κάποιος από το να έχει μια υποχρέωση σε μια ανάμνηση, δηλαδή ένα μνημόσυνο το οποίο θα είναι πολύ βασανιστικό. Οπότε η καύση σημαίνει ότι ήρθε το πέρας. Γιατί η ζωή συνεχίζεται. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα», εξήγησε ο ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ