Ο Γιάννης Τσορτέκης που μας καθήλωσε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν τόσο με τον ρόλο του Χαράλαμπου στο Maestro όσο και με το ρόλο του Γιώργη στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»,μετά την φωτογράφιση για την παιδική κακοποίηση τολμά και κάνει μια ανατρεπτική, συμβολική και σατιρική φωτογράφιση με αφορμή τη σημερινή ημέρα. Την επέτειο δηλαδή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967, γεγονός που προκάλεσε την επιβολή της δικτατορίας που κράτησε 7 χρόνια.

Ο Γιάννης Τσορτέκης ποζάρει με στρατιωτική στολή και καπέλο και από κάτω με ζαρτιέρες και κόκκινες γόβες, ενώ τα χείλη του είναι βαμμένα με έντονο κόκκινο κραγιόν, για τις ανάγκες του Free Press Koitamagazine. Η ιδέα της φωτογράφισης ήταν να σατιρίσει με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τη γνωστή αφίσα της χούντας, με τα ανοιχτά φτερά ενός πουλιού πίσω από τον φαντάρο…

Η ανατρεπτική και συμβολική φωτογράφιση του Γιάννη Τσορτέκη

Ο Γιάννης Τσορτέκης απέδειξε ακόμα μια φορά ότι τολμά, ότι έχει άποψη και δέχθηκε να φωτογραφηθεί στέλνοντας σε όλους μήνυμα χωρίς να πει απολύτως τίποτα, με ζαρτιέρες και κόκκινες γόβες οι οποίες κατασκευάστηκαν ειδικά για εκείνον και το συγκεκριμένο consept.

Δείτε τις αποκλειστικές backstage φωτογραφίες που εξασφάλισε το Okmag.

Editor: Μαριάμ Νίκου

Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Μακιγιάζ: Μαρία Μπενέα

Κοστούμι: Νitho.

Oι κόκκινες γόβες κατασκευάστηκαν ειδικά για τη φωτογράφιση του ηθοποιού από Eros & Psyche Handmade Shoes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ