Μια συνέντευξη – εξομολόγηση έκανε ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Τσορτέκης στην οποία μίλησε για τον δύσκολο ρόλο του Χαράλαμπου στο Maestro, τα παιδιά του που τα θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμά του αλλά και για το αγαπημένο του μπουφάν που το έχει 30 ολόκληρα χρόνια.

Τη συνέντευξη ο Γιάννης Τσορτέκης που λατρέψαμε ως Γιώργη στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» και αντιπαθήσαμε στο Maestro, την έδωσε στο free press «Koita magazine» και την Μαριάμ Νίκου, κάνοντας ταυτόχρονα μια ανατρεπτική φωτογράφιση!

Ο ρόλος του Χαράλαμπου στο Maestro

Με τον Χαράλαμπο στο Maestro ήρθα τόσο κοντά με την σαπίλα που σκεπάζει την κοινωνία. Δυσκολεύτηκα, ειδικά με την σκηνή του ξυλοδαρμού. Άλλαξα μέσα από αυτό. Η ενδοοικογενειακή βία με τρομάζει. Αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στην Ελληνική οικογένεια και όχι μόνο. Καταρρακώθηκα όταν είδα τον εαυτό μου στο ρόλο του κακοποιητή γονέα. Ήρθα τόσο κοντά στον πόνο των παιδιών εκείνων που δεν μπορούν να είναι οι εαυτοί τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Είναι τρομερό αν κάτσεις να το σκεφτείς, να μην σε δέχεται ο άνθρωπος που σε έφερε στη ζωή. Η παιδεία είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης από την ρίζα. Η καλή ψυχολογική στήριξη και υποστήριξη κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει εφικτό σε όλους. Και τέλος το θάρρος να μιλάμε για κάθε πράξη που μπορεί να προσβάλλει την προσωπικότητα ενός παιδιού.

Δυσκολεύτηκα να τα βρω με τον Χαράλαμπο. Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο. Προσπάθησα μανιωδώς να βρω ένα-δύο καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, μπας και στον συμπαθήσω λίγο, για να μπορέσω να συνυπάρξω μαζί του. Ανακάλυψα την μοναξιά του και μπόρεσα κάπως, κάπως, να τον καταλάβω. Η δυσοσμία του όμως νομίζω πως δύσκολα θα βγει από πάνω μου.

Το Maestro και το Netfix

Δεν με νοιάζει που η σειρά μπήκε στο Netflix. Σαφώς και καμαρώνω, αλλά θα είχα τα ίδια συναισθήματα και με το να μην έμπαινε. Μια συλλογική δουλειά και ένα απίστευτα εργατικό συνεργείο. Αγαπώ αυτή τη σειρά, αλλά περισσότερο αγαπώ όσα εξελίχθηκαν πίσω από τις κάμερες. Στην απόφασή μου να συμμετέχω και γω στο Maestro και να απαντήσω θετικά στον Παπακαλιάτη, μεγάλο ρόλο έπαιξε ο γιος μου. Όταν το συζήτησα μαζί του, μου είπε με σιγουριά: ” Μπαμπά κάντο”. Και το έκανα!

To μεγαλύτερο επίτευγμα του Γιάννη Τσορτέκη, τα παιδιά του

Έχω δύο παιδιά, που νομίζω πως είναι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα, είμαι πατέρας και είναι ο δυσκολότερος ρόλος μα και ο πιο απολαυστικός συνάμα! Σε ένα ταξίδι του γιου μου στην Ιταλία, είχα ένα τηλεφώνημα από εκείνον και τον άκουσα να μου λέει: ”Μπαμπά, δεν θέλω να γίνω γυμναστής, σκηνοθέτης θέλω να γίνω!”. Χάρηκα πολύ και είπα μέσα μου” Μπράβο μάγκα μου, είναι σπουδαίο να ξέρεις από νωρίς τι θες να κάνεις”. Είμαι ευτυχισμένος γιατί μπόρεσα να πάω στον Κωτσόβολο και να του πάρω με δόσεις το καλύτερο lap top. Για να μπορεί να κάνει την δουλειά του με αξιοπρέπεια. Μιλάω στα παιδιά μου συνεχώς από την ώρα που βγήκαν από το μαιευτήριο. Τους μιλούσα πάντα σαν να ήταν ενήλικες, γιατί δεν είχα άλλο τρόπο, τους μιλούσα και τους μιλάω σαν να έχω δίπλα μου τον πιο σπουδαίο συνομιλητή. Από εκείνα κυνηγάω να θυμηθώ ξανά την παιδική αθωότητα. Αυτή που λατρεύω και την επιθυμώ διακαώς.

Το άδειο θέατρο

Έχω παίξει σε άδειο θέατρο. Δεν με ένοιαζε. Συνέχισα και έκανα και τα καλύτερα μου παιξίματα μπροστά σε άδειες θέσεις. Δεν ακύρωσα ποτέ παράσταση, δεν ήθελα να χάνω την ροή μου. Γούσταρα και ποτέ δεν έπεσα ψυχολογικά, ποτέ δεν με πήρε από κάτω. Απλά συνέχιζα. Ένιωθα τεράστια συγκίνηση όταν έβλεπα έναν μοναδικό θεατή από κάτω! Η δημοσιότητα, δεν με αφορά, ούτε η αναγνωρισιμότητα, χαίρομαι που στο δρόμο μου φωνάζουν “Γεια σου Γιώργη” κι ας μην ξέρουν  ότι με λένε Γιάννη! Δεν με αφορά το σελέμπριτι σίστεμ, εγώ έχω τους φίλους μου και τις παρέες μου, τα όνειρά μου και τους ρόλους που θέλω να υποδυθώ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, η ζωή με έχει γεμίσει μαθήματα. Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να ψοφήσω αντιδρώντας σε κάθε παράλογο που μου χτυπάει στο νευρικό μου σύστημα.

Όλη η συνέντευξη στο free press Koitamagazine

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ