Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε ο Γιάννης Κότσιρας τη Δευτέρα 29 Μαΐου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα παιδικά του χρόνια ενώ αποκάλυψε ότι ο πατέρας του λόγω της δουλειάς του τον γνώρισε 2,5 ετών.

«Ο πατέρας μου ήταν μαρκόνης, ασυρματιστής στα καράβια. Έλειπε πάρα πολύ καιρό από το σπίτι. Μέχρι το 1981 που άλλαξε η Κυβέρνηση και εφάρμοσαν το «6 μήνες στεριά-6 μήνες θάλασσα», φαντάσου ότι εμένα με γνώρισε 2,5 ετών.

Έκανε 2ετίες, 3ετίες, 4ετίες. Ήταν πολλά τα χρόνια που ταξίδευαν», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Κοτσιρας μιλώντας στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

«Σκέφτομαι ότι φεύγω μεθαύριο και παθαίνω τρέλα»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε για ένα παιδικό του βίωμα: «Ένα σκηνικό που θυμάμαι έντονα είναι όταν ήμουν στην Δ’ Δημοτικού και εγώ είχα πάθει πνευμονία. Ο πατέρας μου ήταν στην Ιαπωνία, το μαθαίνει και παίρνει τηλέφωνο και δεν κατάφερε να μου μιλήσει, γιατί είχε πνιγεί από το κλάμα.

Τότε το καράβι πρέπει να ήταν με τον εφοπλιστή τον Ωνάση. Του έδωσε τη δυνατότητα να φύγει, βρήκε αντικαταστάτη, έφυγε, πήρε ελικόπτερο, αεροπλάνο και μέσα σε 2 ημέρες έφτασε εδώ για να με δει. Εγώ τώρα σκέφτομαι ότι φεύγω μεθαύριο να πάω στην Κύπρο και ότι θα λείψω 3-4 ημέρες και παθαίνω τρέλα. Και φαντάζομαι τώρα έναν άνθρωπο που μπαίνει στη λάντζα του πλοίου και μπορεί να κάνει 6 μήνες ή 2 χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Κότσιρας: «Είναι δύσκολο στα 53 σου να ξαφνιάζεσαι. Εδώ όμως συνέβη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ