Η τραγωδία του Σαίξπηρ “Οθέλλος” με σκηνικό τη Βενετία και κεντρικό ήρωα τον ερωτευμένο μαυριτανό στρατηγό που “δηλητηριάζεται” από τη ζήλια και οδηγείται στο έγκλημα παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Το πασίγνωστο έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Πλάι στον Γιάννη Μπέζο (Οθέλλο)και τον Αιμίλιο Χειλάκη (Ιάγο) – που υπογράφει και την σκηνοθεσία – παίζουν οι Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία), Κώστας Κορωναίος (Βραβάντιος) και ο Αλέξανδρος Βάρθης (Κάσσιος), ενώ τη Δυσδαιμόνα υποδύεται η Μάιρα Γραβάνη.

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων, το βράδυ της Τρίτης “ανέβηκε” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, με πλήθος κόσμου να δίνει το “παρών”, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν και η Ναταλία Τσαλίκη με την Ηρώ Μπέζου. Μαμά και κόρη απόλαυσαν τον Γιάννη Μπέζο και τους υπόλοιπους συντελεστές επί σκηνής και τους χάρισαν το πιο θερμό χειροκρότημά τους. Στο τέλος της βραδιάς, μάλιστα, οι δυο τους βρέθηκαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν τον θίασο και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ναταλία Τσαλίκη, Ηρώ Μπέζου
Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη
Αιμίλιος Χειλάκης, Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννης Μπέζος

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ