Μετά τη λαμπερή πρεμιέρα στο Χόλιγουντ της ταινίας Rise που προβάλλεται από το Disney+ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήρθε στην Ελλάδα και βρέθηκε με τα αδέλφια του στα Σεπόλια. Η επίσημη προβολή της ταινίας «Άνοδος: Η ιστορία των Αντετοκούνμπο» (όπως είναι ο ελληνικός της τίτλος) έγινε στο Γήπεδο Τρίτωνα στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Greek Freak.

Μαζί με τα αδέλφια του, Θανάση και Άλεξ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στα Σεπόλια και η υποδοχή που του έγινε εκεί ήταν θερμή. Ο διάσημος παίκτης του NBA δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα, να φωτογραφίζεται με τον κόσμο και να δέχεται την αγάπη και τη αγκαλιά όλων.

Από την ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν του γιου της και της οικογένειάς της δεν έλειψε και η μητέρα των Αντετοκούνμπο, Βερόνικα. Η ίδια αγαπά πολύ την Ελλάδα και δεν σταματά να καμαρώνει για τους γιους της.

Ακόμη, στην προβολή της ταινίας στα Σεπόλια βρέθηκε και ο Φράνσις Αντετοκούνμπο. Ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας που είχε μείνει στη Νιγηρία όταν οι γονείς τους μετακόμισαν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα συγκινημένος τραγούδησε τρία κομμάτια που ακούμε και μέσα στην ταινία. Τη βραδιά παρουσίασε ο Πάνος Βλάχος.

Ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και κυρίως τα παιδιά της ακαδημίας αντετοκούνμπο που έβλεπαν από κοντά το ίνδαλμά τους. Η ταινία ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω του κύματος αγάπης που δέχθηκε η οικογένεια και είχε πολλή συγκίνηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη μητέρα του να βουρκώνουν.

Μετά το τέλος της προβολής, η οικογένεια αποχώρησε από το γήπεδο, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η υπόθεση της ταινίας είναι λίγο πολύ γνωστή και αναφέρεται στο ταξίδι της οικογένειας Αντετοκούνμπο στην κορυφή. Οι γονείς του MVP του NBA, Τσάρλς και Βερόνικα ήρθαν από τη Νιγηρία στην Ελλάδα για ένα καλύτερό μέλλον. Πίσω στην πατρίδα τους άφησαν τον μεγάλο γιο τους, Φράνσις. Στην Ελλάδα γεννήθηκαν τα 4 παιδιά τους: ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Άλεξ. Η αγάπη τους για το μπάσκετ δεν άργησε να έρθει με τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια να προσπαθούν από τις γειτονιές στα Σεπόλια να ξεχωρίσουν και να φθάσουν τελικά ως το ΝΒΑ.

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ