Κατάθεση ψυχής μέσω zoom έκανε η Μπρίντεϊ Σπιαρς στην ακρόαση που πραγματοποιείται στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να απελευθερωθεί από την καταπιεστική κηδεμονία του πατέρα της, Τζέιμι στην οποία βρίσκεται τα τελευταία 13 χρόνια. Η 39χρονη τραγουδίστρια θέλει να πάρει τη ζωή και την αξίας $60 εκατομμυρίων περιουσία της πίσω. «Θέλω να τελειώσει αυτή η κηδεμονία – πιστεύω πραγματικά πως αυτή η νομική επιμέλεια είναι καταχρηστική» είπε η ποπ τραγουδίστρια σε μια έκκληση διάρκειας 35 λεπτών προς τη δικαστή Μπρέντα Πένι.

Η Σπιαρς ζει υπό την εποπτεία του πατέρα της τα τελευταία 13 χρόνια. Πρόσφατα, αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα την επιθυμία της να ξανακερδίσει την ελευθερία της. Ζει κάτω από ένα καταπιεστικό καθεστώς και σε ένα είδος χρυσής φυλακής. Ο πατέρας της διαχειρίζεται τα περιουσιακά της στοιχεία, μια περιουσία αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Οι θαυμαστές της συγκινήθηκαν και ξεκίνησαν ένα τεράστιο κίνημα: #FreeBritney. Και να φανταστεί κανείς πως όλα ξεκίνησαν σαν παραμύθι, σε μια μικρή πόλη της Λουιζιάνας.

Τα λόγια της όχι μόνο προκαλούν αλλά σοκάρουν. Όπως τόνισε η ίδια, σε μια χειμαρρώδη εξομολόγηση χωρίς παύσεις και τελείες, «έχω πολλά να πω. Δεν νομίζω ότι ακούστηκα σε οποιοδήποτε επίπεδο όταν ήρθα στο δικαστήριο την τελευταία φορά». Μιλώντας για τις μουσικές της δεσμεύσεις και περιοδείες της, είπε ότι «δεν είναι εδώ για να είναι σκλάβα κάποιου άλλου».

Σύμφωνα με το Us Weekly, η Μπρίτνεϊ δεν δίστασε να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στο θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια προς τους fans της αλλά και όλο τον πλανήτη: «Έχω πει ψέματα, έχω πει σε ολόκληρο τον κόσμο πως είμαι καλά και είμαι χαρούμενη, Είναι ψέμα. Είμαι σε άρνηση. Σοκ. Είμαι τραυματισμένη. Αλλά τώρα σας λέω την αλήθεια. Δεν είμαι χαρούμενη. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι σε κατάθλιψη. Κλαίω κάθε μέρα».

H Mπρίτνεϊ με τον γιο της Σον Πρέστον τον Μάιο του 2006 στη Νέα Υόρκη. (Cau-Guerin/ABACAPRESS.COM)

Στόχος της μακριάς και σκληρής της εξομολόγησης ήταν να λήξει η 13χρονη επιμέλεια που έχει ο πατέρας της στη ζωή της, με την αιτιολογία πως θέλει να ελέγχει τα πάντα πάνω της ακόμη και τη μήτρα της αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να μπορέσω να παντρευτώ τον σύντροφό μου και να αποκτήσω μωρό, αλλά η κηδεμονία αυτή λέει ότι δεν μπορώ να το κάνω. Έχω ένα IUD (ενδομήτρια συσκευή) μέσα μου, που με εμποδίζει να κάνω μωρό. Θέλω να πάω σε έναν γιατρό και να την βγάλω για να μπορέσω να αποκτήσω ένα μωρό, αλλά αυτοί μου είπαν όχι. Νιώθω μόνη και θύμα εκφοβισμού».

Κατηγορίες για ακραία εκμετάλλευση

«Θέλω αλλαγές και αξίζω αλλαγές» είπε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς. «Είναι επιθυμία μου και όνειρό μου να τελειώσουν όλα αυτά. Στην Καλιφόρνια, το μόνο παρόμοιο με αυτό ονομάζεται σεξουαλική διακίνηση, κάνοντας κάποιον να δουλεύει ενάντια στη θέλησή του, αφαιρώντας όλα τα υπάρχοντά του, πιστωτικές κάρτες, μετρητά, τηλέφωνο, διαβατήριο».

Η Σπίαρς με τον πατέρα της τον Σεπτέμβριο του 2008 πηγαίνοντας σε πρόβα για την εκπομπή «Good morning America» 2008. (Cau-Guerin/ABACAPRESS.COM)

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν δίστασε να ομολογήσει πως ο πατέρας της είχε «εμμονή» μαζί της και ήθελε να ελέγχει τα πάντα στη ζωή της, σύμφωνα με τους New York Times. Της απαγόρευε να έχει φίλους, προσωπική ζωή, ενώ της απαγορευόταν να ξοδεύει τα δικά της χρήματα για να κάνει κάποιες αλλαγές στο σπίτι της, χωρίς την άδεια του πατέρα της.

«Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να ζητήσω το τέλος της επιμέλειας. Ειλικρινά δεν το ήξερα. Έχω κάνει περισσότερα από αρκετά. Δεν χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια και είναι αρκετά. Θέλω να ακουστώ και πάλι. Το έχω κρατήσει μέσα μου τόσο καιρό. Είμαι τόσο θυμωμένη και κλαίω κάθε μέρα. Για την δική μου υγεία, θέλω να το βγάλω από μέσα μου. Τον θυμό, τα πάντα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο είμαι εδώ σήμερα είναι γιατί θέλω να τερματίσει αυτή η κηδεμονία» λέει με πόνο στη φωνή.

Κεντρική φωτογραφία: Rachid A•t M’Bareck/ABACA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ