Ο Φώτης Σεργουλόπουλος για πολλά χρόνια χάραξε τη δική του διαδρομή στην παρουσίαση. Ως άνθρωπος την τηλεόρασης, έχει καλά αποτυπωμένες στη μνήμη του πολλές κόντρες και καταστάσεις που είχαν ξεσπάσει μέσα στα χρόνια. Η τελευταία του ανάρτηση αναμόχλευσε μία από αυτές. «Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι πολύ τη Διαβάτη», έγραψε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο Facebook. Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη για τον Σάκη Ρουβά είχαν απασχολήσει πολύ στο παρελθόν.

Η «κόντρα» Διαβάτη – Ρουβά

Πίσω στον χρόνο, συγκεκριμένα το 2014 στην τελετή απονομής των βραβείων τέχνης «Κάρολος Κουν», ο Σάκης Ρουβάς είχε βραβευτεί στην κατηγορία «Αρχαίου Δράματος» για τον ρόλο του Διόνυσου στην παράσταση «Βάκχες» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, τη διοργάνωση είχε στιγματίσει ένα επεισόδιο που αποτέλεσε θέμα συζήτησης για πολύ καιρό αργότερα. Η Χρυσούλα Διαβάτη δεν είχε παραλάβει το βραβείο της αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τραγουδιστή -και όχι μόνο- οι οποίες αναμοχλεύονταν για καιρό. «Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου να τακτοποιήσει τα θέματα γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα», είχε αναφέρει η Χρυσούλα Διαβάτη ανεβαίνοντας στο βήμα των βραβείων, χωρίς να παραλάβει την διάκρισή της. Ο Σάκης Ρουβάς στις ευρύτερες αντιδράσεις που υπήρξαν εκείνη τη βραδιά, όταν κάποιος από το κοινό είχε φωνάξει «με τι εφόδια παραλαμβάνει αυτό το βραβείο», είχε απαντήσει: «με την ψυχή μου». Έκτοτε, είχαν ακολουθήσει πολλές ακόμα δηλώσεις, τόσο από τη Χρυσούλα Διαβάτη, τον Σάκη Ρουβά και τον Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και από ηθοποιούς που εξέφραζαν την άποψή τους πάνω στα γεγονότα.

Τις τελευταίες ημέρες είναι οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη που εχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αποτελούν θέμα συζήτησης. Συγκεκριμένα, ο Σάκης Ρουβάς το πρωί του Σαββάτου μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε στη φιλία του με τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά

«Όταν έσκασε η βόμβα αυτή, έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα. Και ό,τι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού, αγάπης και έτσι έζησα εγώ δίπλα στον Δημήτρη» είπε ο Σάκης Ρουβάς.

«Όταν έσκασε η βόμβα, έπεσα από τα σύννεφα. Τρόμαξα, φοβήθηκα. Ένιωσα πάρα πολλή λύπη και στεναχώρια για τον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία “κόλαση”. Πραγματικά λυπήθηκα» συνέχισε ο τραγουδιστής και πρόσθεσε πως περιμένει «να αποδειχθεί αν αυτό είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή».

«Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, αυτό που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα. Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς, οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Κι αυτό είναι μία παθολογία που χρήζει κάποιας θεραπείας, βοήθειας» είπε, μεταξύ άλλων.

Η νεότερη ανάρτηση του Σάκη Ρουβά.

«Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία και για εμένα ήταν ένα σοκ.

Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος διαπράττει εγκληματικές πράξεις, κρίνεται μόνο από την Δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ