Η Φιλαρέτη Κομνηνού ήρθε το 1996 για να μείνει στην Αθήνα. «Με είχαν καλέσει στο θέατρο Διονύσια για τον “Θείο Βάνια” με Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Αλέκο Αλεξανδράκη, ήταν πολύ θελκτική η πρόταση. Ύστερα αισθανόμουν ότι είχε κλείσει ο κύκλος στη Θεσσαλονίκη. Γιατί η Θεσσαλονίκη και το κρατικό σου δημιουργούν μια αίσθηση του θερμοκηπίου, νιώθεις ασφαλής και καλά, αλλά σαν να είχα την ανάγκη να αφεθώ σε άλλες θάλασσες. Ήρθα και έμεινα στην Πλάκα, με φιλοξένησε ο φίλος μου ο Γιώργος Ασημακόπουλος», ανέφερε ηθοποιός.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού μίλησε μάλιστα και για το 1988 όταν επίσης είχε κατέβει στην Αθήνα για παράσταση και φιλοξενήθηκε από την καλή της φίλη Μαρία Μπακοδήμου. «Ήταν το 1988. Είχα κατέβει τότε για έναν χειμώνα μόνο και μετά επέστρεψα. Φλέρταρα τότε με το πήγαινέλα Θεσσαλονίκη – Αθήνα ώσπου το 1996 έγινα μόνιμη.

Οι δύο γυναίκες είχαν βρεθεί πρόσφατα στην εκπομπή «Γεια» όπου εκεί η Φιλαρέτη Κομνηνού είχε αναφερθεί εκτενώς για αυτή τη συγκατοίκηση «Η Μαρία με φιλοξένησε για περίπου τρεις μήνες στο Γκύζη», ανέφερε μεταξύ άλλων με την παρουσιάστρια να σχολιάζει τότε «μου το νοικοκύρευσες τέλεια».

Η συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Αλέκο Αλεξανδράκη που την έφερε στην Αθήνα

«Ο Παπαμιχαήλ είχε έρθει όταν έδωσα τις τελικές εξετάσεις στη δραματική σχολή. Είχε πει ότι “αυτή τη μικρή αν είχα θίασο θα την έπαιρνα μαζί μου”. Είχα κατά κάποιο τρόπο την προστασία, την αγάπη του και ότι πίστευε σε εμένα και για αυτό έγινε και αυτή η μετακίνηση. Νομίζω ότι αυτός με ζήτησε στην παράσταση τότε», ανέφερε μεταξύ άλλων η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Διαβάστε επίσης:

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Η εγγονή μου είναι ευλογημένη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ