Μια ξεχωριστή στιγμή έζησε την Πέμπτη 22/9 στο Ζάππειο η Ευγενία Μανωλίδου, Η γνωστή μαέστρος και παρουσιάσδτρια βραβεύτηκε από τον πρέσβη της Κίνας για τη συμμετοχή της στις Ολυμπιάδες του Πεκίνο το 2008 και το 2022 (που έγιναν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες). Η Ευγενία Μανωλίδου μάλιστα ξεχώρισε με το λευκό φόρεμα που έβαλε στην απονομή.

Η ίδια εμφανίστηκε στην εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα παρουσία του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ και πήρε τιμητικό βραβείο. Στο πλευρό της ήταν φυσικά ο σύζυγός της και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλά και τα παιδιά της, η μεγάλη κόρη της Θεοδώρα Μανωλίδου και οι γιοι της: Περσέας και Αλκαίος.

Για την ξεχωριστή βραδιά η Ευγενία Μανωλίδου επέλεξε ένα λευκό φόρεμα με ιδιαίτερο πιάσιμο στη μέση και see through μανίκια. Συνδύασε το φόρεμά της με ασορτί πέδιλα και τσάντα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Ευγενία Μανωλίδου έκανε και μια ανάρτηση στα social media.

«Ευχαριστώ πολύ τον Εξοχώτατο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Σιάο Τζουντσένγκ για το τιμητικό βραβείο Εξαιρετικής Συνεισφοράς που μου απένειμε εχθές. Αισθάνομαι χαρά και ευγνωμοσύνη που, χωρίς να το έχω προγραμματίσει, συμμετείχα και στις δύο Ολυμπιάδες του Πεκίνου, το 2008 ως συνθέτης και μαέστρος με το Ολυμπιακό Συμφωνικό Κονσέρτο για Ορχήστρα και Pípa και το 2022 ως υπεύθυνη της Ελληνικής Αγωγής όπου ενώσαμε τους δύο πολιτισμούς μέσω της Φιλοσοφίας και της Τέχνης σε ένα θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές μας και τους μαθητές του σχολείου Beijing Academy. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες. Είθε αυτή η μακραίωνη σχέση των δύο λαών μας να διατηρηθεί και να μας εμπνέει εις το διηνεκές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ