Στην τελευταία σειρά αληθινών εγκλημάτων του Netflix, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, ο Έβαν Πίτερς αναλαμβάνει τον δύσκολο και ανησυχητικό ρόλο του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου.

Η περιορισμένη σειρά εμφανίστηκε στην πλατφόρμα streaming στις 21 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ της σειράς με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της με 96,2 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Ωστόσο, η δραματοποιημένη περιγραφή των ανατριχιαστικών αληθινών γεγονότων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο queer κοινό του Netflix, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων του Ντάμερ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Netflix, ο Πίτερς μίλησε για την αξιοποίηση της συναρπαστικής αλλά και τρομακτικής ψυχοσύνθεσης του Τζέφρι Ντάμερ. Ο κατά συρροή δολοφόνος καταδικάστηκε για 15 δολοφονίες σε 957 χρόνια φυλάκισης αφού δολοφόνησε και διαμέλισε 17 άνδρες μεταξύ 1978 και 1991.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της σειράς υπογράφουν ο Ράιαν Μέρφι και ο Ίαν Μπρέναν. Όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Έβαν Πίτερς ήταν ο πιο σκληρός ρόλος που έχει αναλάβει ποτέ στη ζωή του.

Η πρώτη συμβουλή που του έδωσε ο Ράιαν Μέρφι, όπως αποκάλυψε, ήταν να παρακολουθήσει τη συνέντευξη που έδωσε ο πραγματικός Ντάμερ στον Στόουν Φίλιπς, προκειμένου να μελετήσει τον χαρακτήρα, τις κινήσεις και την ψυχοσύνθεσή του.

Στη συνέχεια, διάβασε πολλές βιογραφίες του, αλλά και την έκθεση της αστυνομίας, ενώ κατάφερε να εντοπίσει επίσης την ομολογία του Ντάμερ το 1992, καθώς και μια μαγνητοφώνηση, στην οποία μιλάει σε έναν ψυχολόγο/ντετέκτιβ.

«Ήταν συγκλονιστικό που συνέβησαν όλα αυτά. Ένιωσα σημαντικό να σεβαστούμε τα θύματα, τις οικογένειές τους και να προσπαθήσουμε να πούμε την ιστορία όσο πιο αυθεντικά γίνεται», θυμάται ο Έβαν Πίτερς.

Ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ηθοποιό, όταν ήρθε η ώρα να υποδυθεί τον Ντάμερ μπροστά στον φακό. «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ήταν το πιο σκληρό πράγμα που μου έχει ζητηθεί να κάνω στην καριέρα μου», τόνισε.

«Ειλικρινά, φοβόμουν πάρα πολύ για όλα αυτά τα πράγματα που έκανε και βούτηξα σε αυτό. Η προσπάθειά μου να αφοσιωθώ σε αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα σε ολόκληρη τη ζωή μου. Ήθελα να είμαι αυθεντικός», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ανέφερε μάλιστα, πως για να καταφέρει να μπει στον ρόλο του και να γίνει ένα με τον ήρωά του, «έπρεπε να πάει σε πραγματικά “σκοτεινά” μέρη και να μείνει εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αν δεν ήταν εκεί το συνεργείο της παραγωγής, ο Πίτερς αναφέρει πως θα «ένιωθε πολύ εκτεθειμένος» και μάλιστα, ίσως ένιωθε πως βρίσκεται σε κίνδυνο ψυχικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ