Στον μεγάλο τελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαϊου στο Τορίνο πέρασε η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας ενθουσίασε το κοινό και ήταν ανάμεσα στις 10 χώρες που σημείωσαν τη δική τους νίκη στον Α’ Ημιτελικό. Η Αμάντα Γεωργιάδη μάλιστα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη και στις πρώτες δηλώσεις μετά την πρόκριση της.

Εκπρόσωποι από 17 χώρες ανέβηκαν στη σκηνή της Eurovision στο Τορίνο τη βραδιά του Α΄ Ημιτελικού. Μόνο δέκα κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together η οποία καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία της. Οι υπόλοιπες συμμετοχές που προκρίθηκαν ήταν αυτές της Ελβετίας, της Αρμενίας, της Ισλανδίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας, της Νορβηγίας, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ολλανδίας.

Μετά τη νίκη στον Α’ Ημιτελικό, η Αμάντα Γεωργιάδου δήλωσε στις κάμερες: «Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη. Άκουσα τον κόσμο και αυτό μου έδωσε ενέργεια. Θέλω να κοιμηθώ, να φάω και να ετοιμαστώ για τον τελικό».

Η νεαρή εκπρόσωπος μάλιστα έκανε και μια ανάρτηση στο Instagram Story της και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη. «Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ