Με τρεις φωτογραφίες στο Instagram account της την Πέμπτη (11/1) η Ελισάβετ Σπανού ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της.

Λίγο πριν την ανακοίνωση η Ελισάβετ Σπανού είχε μιλήσει στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για την κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκε, αλλά και για την κατάψυξη ωαρίων.

«Tο μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου»

«Δέχτηκα πολλά μηνύματα όταν μίλησα για την κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκα, αλλά και για την κατάψυξη ωαρίων. Πάρα πολλές κοπέλες, κυρίως από επαρχία, επικοινωνούσαν μαζί μου. Λυπάμαι που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσουμε εμείς οι γυναίκες για την βία που υπάρχει. Υπάρχει βία και μισογυνισμός. Εύχομαι για το 2024 να υπάρχει λιγότερη βία», είπε.

«Όσο μεγαλώνουμε οι γυναίκες, μας πιάνει το άγχος για το “πότε θα γίνω μάνα”. Αναρωτήθηκα εάν θέλω να κάνω παιδί ή όχι κι ενώ αναρωτιόμουν, τα χρονιά περνούσαν. Δυστυχώς, το βιολογικό ρολόι δεν επικοινωνεί με τον εγκέφαλο, οπότε αποφάσισα να καταψύξω κάποια ωάρια».

Από την απόφαση της να καταψύξει τα ωάριά της πέρασαν τρία χρόνια, δηλώνοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει στον εαυτό της.

Τι είπε για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια;

«Δεν είμαι υπέρ του γάμου σαν τελετή. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση “πρεμούρα” για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Αναγνωρίζω την κάθε ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται όπως εκείνος νιώθει. Είναι κάτι που θεωρώ ότι όλοι θέλουμε να συνυπάρχουμε.

Το θέμα της τεκνοθεσίας με προβληματίζει σε βαθύτερο επίπεδο και όχι στην ανατροφή του παιδιού. Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα ισότητας. Το θέμα της τεκνοθεσίας, εάν το δούμε προοπτικά, μετά δηλαδή θα έχουμε γυναίκες που θα κυοφορούν μόνο ως παρένθετες; Γίνεται μία περίεργη χρήση μετά των φύλων σε ένα βάθος χρόνου και αυτό με ανησυχεί πιο πολύ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Έγκυος η Ελισάβετ Σπανού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ