Η Ελεονώρα Μελέτη είναι λάτρης των social media και ειδικά του Instagram, μέσα από το οποίο μοιράζεται καθημερινά με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμές από την καθημερινότητά της.

Μάλιστα, δεν είναι και λίγες οι φορές που η παρουσιάστρια τοποθετείται δημόσια για θέματα της επικαιρότητας, ενώ ως μητέρα ενός κοριτσιού είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά τα παιδιά.

Αυτή τη φορά, με αφορμή το στυγερό έγκλημα στη Φολέγανδρο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, η Ελεονώρα έστειλε το δικό της ηχυρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες.

Δημοσιεύοντας μία φωτογραφία με την κόρη της, Αλεξάνδρα, από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, έγραψε το παρακάτω μακροσκελές μήνυμα:

Διαβάζω τελευταία πολλές συμβουλές προς τις μητέρες που μεγαλώνουν γιους με αφορμή τις πολλαπλές γυναικοκτονίες, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως.

Να ξέρετε όμως πως τα στερεότυπα που έχουν οδηγήσει σε πατριαρχικές συμπεριφορές δεν αφορούν μόνο στις αγορομάνες, ή μόνο στα αγόρια. Όλοι, ανεξάρτητου φύλου, είτε έχετε παιδί είτε όχι, googlαρετε λίγο τον όρο «εξωτερικευμένο μισογυνισμό».

Γιατί κι αυτό είναι αποτέλεσμα πατριαρχικών στερεοτύπων, μόνο που το «κολλάμε» εμείς οι γυναίκες.

Πρέπει λίγο να δούμε κι αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους άδικους θανάτους που όμως έχουν ως αποστολή να ξεβράσουν όλα τα κοινωνικά αποστήματα.

Ο «εσωτερικευμένος μισογυνισμός» «παρτάρει» ανάμεσα μας.

Δυο ποστ πριν, με στηρίξατε για τα σχόλια τύπου «γριά» «μπαζο» «άσχημη» «χοντρή» «τεκνατζου» που έχω δεχτεί κατά καιρούς εδώ. Όχι μόνο εγώ. Όλοι. Όλες.

Σε τι σκέψεις θα μπαίνατε αν σας έλεγα πως τα σχόλια αυτά μου τα έχουν γράψει γυναίκες?

Κ σας λέω αλήθεια.

Τι θα σκεφτόσασταν αν μπαίνατε σε ένα φορουμ για μαμάδες και βλέπατε με τι μίσος αναφέρεται μια γυναίκα σε μια άλλη λόγω των διαφορετικών επιλογών τους ως προς το θηλασμό ή ακόμα κ στον τρόπο γέννας? ( φυσικό ή καισαρική)

Αν κρυφακούγατε πως σχολιάζεται μια γυναίκα με παραπάνω κιλά από μια άλλη?

Ας πάρουμε λοιπόν το μήνυμα από τους «άδικους» θανάτους όλοι μας! Για να μην είναι πια τόσο «άδικοι» αλλά ας έχουν οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της κοινωνικής γάγγραινας που αφορά σε όλους!

Γιατί κι εμείς οι «κορίτσομανες» έχουμε χρέος να μάθουμε στα κορίτσια μας να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους, τις άλλες γυναίκες, τους άντρες, όλα τα φύλα.

Και να δείχνουν αλληλεγγύη για τα υπόλοιπα θηλυκά. Και ενότητα. Και στήριξη. Και εμπιστοσύνη. Και αγάπη. Και αποδοχή.

Γιατί οι γυναίκες αν ενωθούμε περισσότερο θα είμαστε καλύτερες. Και πιο δυνατές.

Οι άνθρωποι αν ενωθούμε θα είμαστε καλύτεροι κ πιο δυνατοί.

Φωτογραφίες: Instagram/nonoram

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ