Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για την απόφασή της να προχωρήσει σε ωοκατάψυξη/ κρυοσυντήρηση ωαρίων πριν ακόμα μείνει έγκυος. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram, η οποία συνοδεύεται από ένα μακροσκελές κείμενο. Στο κείμενο θέλησε να απαντήσει στον κόσμο για την διαδικασία που είχε υποβληθεί στο παρελθόν.

Με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχθηκε, η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε: «Από εχθές ,έχετε στείλει δεκάδες φίλες, μήνυμα, ζητώντας να σας πω για την συντήρηση ωαρίων. Δεν θα μακρηγορήσω. Η διαδικασία είναι τυπικά κ ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνετε. Θα ήθελα ωστόσο να εστιάσω σε κάτι πιο περίπλοκο κ δύσκολο, στην όλη διαδικασία, που είναι η ψυχολογία της γυναίκας που καλείται να το κάνει:

Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος.
Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να της θυμίζουν ότι μεγαλώνει.
Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή έφτασε στα 38 κ δεν έχει κάνει παιδί.
Δεν έκανε γιατί επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στη δουλειά της, γιατί αυτό ήθελε.
Δεν έκανε γιατί χώρισε από Μία σχέση ετών, στην οποία είχε επενδύσει, κ δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσε.
Δεν έκανε γιατί δεν έχει βρει ακόμα τον σύντροφο της.
Δεν έκανε γιατί αρρώστησε και πρέπει να το καθυστερήσει.
Δεν έκανε γιατί δεν τα έχει καταφέρει ακόμα
Δεν έκανε γιατι δεν είναι σίγουρη ακόμα αν θέλει να κάνει κ ποτέ.

Οποίος κ αν είναι ο λόγος, φέρει πάνω του κ πίσω του έντονη κριτική. Η γυναίκα που καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει συντήρηση ωαρίων έχει να διαχειριστεί μέσα της πολλά. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι δικαστές των πάντων, ας μην κάνουμε τα πράγματα πιο δύσκολα με την επί παντός επιστητού κριτική μας. Ας είμαστε υποστηρικτικοί κ πιο επιφυλακτικοί στο πως θα μιλήσουμε για εκείνες χωρίς να είμαστε εκείνες.

Αν δεν σε αφορά το θέμα, αν αναρωτιέσαι τι θέλουν όλες αυτές της τηλεόρασης κ βγαίνουν κ λένε τι κάνουν με τα αυγά τους, μη σχολιάσεις. Άστο. Προσπέρνα. Γιατί γύρω σου υπάρχουν πολλές που θα βοηθηθούν από τέτοιες αναρτήσεις. Υπάρχουν πολλές που δεν είχαν την τύχη να τα κάνουν όλα τέλεια όπως εσύ κ έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν λιγάκι τη ψυχή τους…
Με αγάπη.

*στο «γυναίκα ψάχνει» υπάρχει κεφάλαιο αφιερωμένο στην συντήρηση ωαρίων. Αναλυτικά σε 15 σελίδες όλα όσα βίωσα κατά τη διαδικασία. Για οποία πιστεύει Ότι θα τη βοηθήσει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ