Σε μία ανάρτηση φωτιά και καταπέλτη προχώρησε το πρωί της Κυριακής (21/4) η Ελεονώρα Μελέτη.

Η παρουσιάστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής έκανε μια ανάρτηση στο Instagram account της, μιλώντας έξω από τα δόντια για το bullying που δέχεται.

Η ανάρτηση που έκανε στο Instagram της

Η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στο bullying και τα υβριστικά σχόλια που δέχεται από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές.

«Πριν από 15 -16 χρόνια, διαγνώστηκα ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής και ψυχολογικής κακοποίησης, μέσω λεκτικής και συναισθηματικής βίας, εξαιτίας του συστηματικού διασυρμού της προσωπικότητας μου.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, επώδυνης θεραπείας, πείσμα και πίστη για να μπορέσω να χτίσω ψυχική ανθεκτικότητα και να πιστέψω και πάλι στον εαυτό μου.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι απο τα μίντια. Η παθογένεια εντοπίζεται στα κοινωνικά δίκτυα.

Δέχομαι εδώ και λίγες μέρες χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητα μου για την ευρωβουλή.

Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα και δεκάδες άλλους σεξιστικούς και κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο και δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αυτό το Τέρας της βίας, του μίσους, της κακοποίησης και της χυδαίας κοινωνικής αθλιότητας, είναι ένας από τους λόγους που με έσπρωξε χρόνια τώρα να ασχοληθώ με τα κοινωνικά ζητήματα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μου μέσα από εκπομπές που σήμερα εργαλειοποιούνται ενώ κάποτε εκθειάζονταν, μέσα από βιβλία που έγιναν best seller, μέσα από τη συμμετοχή μου σε οργανωμένες δράσεις χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, και τώρα διεκδικώντας να το κάνω και μέσα από πιο επισήμους φορείς όπως η ευρωβουλή.

Ως θύμα κακοποίησης, και μάλιστα σε κοινή θέα, με κακοποιητές τόσο αυτούς που επιτίθενται όσο και εκείνους που το διασκεδάζουν, αλλά κυρίως ως γυναίκα που κατάφερε να βγει από αυτό αλώβητη και πιο δυνατή, δυναμική, ανθεκτική, αποφασιστική και άκεραιη, δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν.

Είμαι εδώ, όρθια, υγιής, με εκείνους που με ξέρουν, να με στηρίζουν και να μου δίνουν δύναμη, να προχωρήσω παρακάτω βλέποντας μόνο τον στόχο.

Το τέρας αυτό, ένα ερμαφρόδιτο αρρωστημένης πατριαρχείας αλλά και εσωτερικευμενου μισογυνισμού (δυστυχώς κακοποιητές στη προκειμένη είναι και αντρες και γυναίκες) εγώ το κοιτάω στα μάτια.

Είναι το ίδιο που δεν θα σταματήσω ποτέ, με κάθε ευκαιρία να πολεμάω, από όποιο πόστο και με όποιο μέσο.

Καλή Κυριακή!!! Σε όλους».

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη για το ατύχημα του συζύγου της, Θοδωρή Μαροσούλη: «Χειρουργήθηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ