Πολλοί από τους followers της Ελεονώρας Μελέτη της ζήτησαν να τους προτείνει βιβλία για να διαβάσουν. Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι ωραίο να συναντιέσαι τυχαία με ένα βιβλίο, ωστόσο υπέκυψε στις καλοπροαίρετες πιέσεις των διαδικτυακών της φίλων και πρότεινε 5 από τα βιβλία που της άρεσαν αυτό το διάστημα. Όπως λέει η Ελεονώρα Μελέτη τα βιβλία που επιλέγει συνήθως να διαβάζει δεν είναι μυθιστορήματα, αλλά βιβλία που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, τη ζωή, τη σκέψη του.

«Χαλάω χατίρια; Σπάνια.

Να λοιπόν κάποια βιβλία που έχω να σας προτείνω, σε σχέση με αυτά που διάβασα το τελευταίο διάστημα.

Προσωπικά το ενδιαφέρον μου εμένα επικεντρώνεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Δεν είμαι λάτρης του μυθιστορήματος. Είμαι λάτρης της ανθρώπινης ψυχής, των σχέσεων, του τρόπου που σκέφτονται οι άνθρωποι, του τι είναι η ζωή και όλα αυτά τα υπαρξιακά.

Αν σύρετε τις φωτογραφίες θα δείτε μερικές προτάσεις σε περίπτωση που έχετε αντίστοιχα ενδιαφέροντα», ανέφερε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη και στη συνέχεια έκανε τις προτάσεις της.

5+1 βιβλία που η Ελεονώρα Μελέτη μας προτείνει να διαβάσουμε

  1. Συζητώντας με τον Φρόυντ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια βιογραφία του λεγόμενου και ως πατέρα της ψυχανάλυσης. Έχει αμφισβητηθεί πολύ η θεωρία του, ωστόσο κανείς δεν έχει αμφισβητήσει το ποσό εμβληματική προσωπικότητα υπήρξε.
  2. Στοιχεία ηθικής φιλοσοφίας. Εξαιρετικό αν και θέλει και μια και δυο αναγνώσεις. Θέμα του η ηθική. Τι είναι ηθική, πως έχει ερμηνευτεί από θεωρίες όπως ηθικός εγωισμός, ο ωφελιμισμός, το κοινωνικό συμβόλαιο, ποια η σχέση της ηθικής με τη θρησκεία κλπ.
  3. Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους. Πολύ απλό αλλά ουσιώδες γιατί βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες. Εστιάζει σε αυτές αλλά και στην εμπειρία ζωής και υπογραμμίζει επτά σημεία που μπορούν να κάνουν ένα κορίτσι ολοκληρωμένο και ευτυχισμένο.
  4. Κοινωνική νοημοσύνη. Εσύ νομίζεις πως οι καθημερινές επαφές σου με τόσους ανθρώπους, αυτά που βλέπεις στη τηλεόραση και αυτά που ακολουθείς στο Instagram, η σχέση με τους συνεργάτες, τον σύντροφο, τους φίλους, δεν επηρεάζουν τον εγκέφαλο σου; Αμ για διάβασε αυτό το βιβλίο να δεις πως διαμορφώνεσαι από όλα τα παραπάνω!
  5. Το βιβλίο αυτό έρχεται μετά τη «Συναισθηματική νοημοσύνη», του ίδιου συγγραφέα που μιλάει για το ποσό πιο σημαντικό είναι να έχεις συναισθηματικό IQ και όχι πρακτική ή αφηρημένη νοημοσύνη. Διάβασε και αυτό. Μάλλον ξεκινά από αυτό! *Ειναι λίγο μεγάλα.

Plus! Για το τέλος κράτησε το δικό της βιβλίο «Γυναίκα ψάχνει».

«Ε στο τέλος έβαλα και το δικό μου γιατί διάβασα τα καλά σας σχόλια στο προηγούμενο ποστ! Το έχετε στηρίξει πολύ το πρώτο μου βιβλιαράκι και να η ευκαιρία για ακόμα ένα «ευχαριστώ»!!! Αν είσαι ανύπαντρη και σε πρήζουν όλοι, αν είσαι 35 χωρίς σύντροφο αλλά με αγωνία για ένα παιδί, αν δυσκολεύεσαι στις σχέσεις, αν έχεις μόλις γεννήσει και δεν είσαι και τόσο καλά, ε διάβασε το. Την αγάπη μου», κατέληξε η παρουσιάστρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ